Συνάντηση Κυριάκου Χατζηγιάννη με το Δήμαρχο Λύσης

Ο Δήμαρχος Λύσης μετέφερε στον Βουλευτή της Επαρχίας Αμμοχώστου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος

viber image 2020 11 19 15 36 50 δήμος λύσης, Κυριάκος Χατζηγιάννης

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Συναγερμού Κυριάκος Χατζηγιάννης με τον Δήμαρχο Λύσης, κύριο Ανδρέα Καουρή.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στον κ. Χατζηγιάννη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος  και συζήτησαν τους πρακτικούς τρόπους που θα μπορούσαν να προωθηθούν.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Λύσης:

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΥΣΗΣ

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Λύσης Ανδρέα Καουρή στα προσωρινά γραφεία του Δήμου στη Λάρνακα και συζήτησε μαζί του προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός Δήμος και γενικότερα ο προσφυγικός κόσμος και με ποιους πρακτικούς τρόπους θα μπορούσαν να προωθηθούν.

Ο Δήμαρχος Λύσης, αφού ευχαρίστησε τον Βουλευτή Αμμοχώστου για το ενδιαφέρον, του επεσήμανε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και γενικότερα ο προσφυγικός κόσμος.

Μερικά από τα οποία είναι:
1. Η ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών των προσφυγικών Δήμων και της υποδομής τους.
2. Η επιθεώρηση και επιδιόρθωση των σπιτιών στους προσφυγικούς Συνοικισμούς
3. Να ενισχυθούν οι προσπάθειες των προσφυγικών Δήμων για διατήρηση των παραδόσεων και των αξιών της γενέθλιας γης και της μεταλαμπάδευσή τους στις νέες γενιές των προσφύγων, ώστε να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της επιστροφής που είναι ο βασικός λόγος και αποστολή των προσφυγικών Δήμων.
4. Να επανεξετασθεί εκ βάθρων ο ρόλος και η αποστολή των προσφυγικών Δήμων με την ανάλογη κυβερνητική αρωγή, σαρανταέξι χρόνια μετά τον βίαιο ξεριζωμό και την προσφυγοποίηση.
5. Να προωθηθεί το θέμα του αποχαρακτηρισμού των χωραφιών των Λυσιωτών που βρίσκονται υπό αγγλική διοίκηση στις Βάσεις αλλά δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν λόγω των παρεμβάσεων των κατοίκων της περιοχής, πίσω από τους οποίους βρίσκεται ο κατοχικός στρατός. Η τελική διευθέτηση εκκρεμεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Το όλο θέμα συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων και αναμένεται να επανέλθει σύντομα σε νέα συνεδρία.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου και ο Δήμαρχος Λύσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Famagusta.News