ΑΧΕΡΙΤΟΥ: Κατασχέθηκαν έξι τόνοι κρέατος με προέλευση τις ελεύθερες περιοχές

cos 12 15 16 beff Κατεχόμενα
Εικόνα Αρχείου

Περισσότεροι από 6,5 τόνοι κρέατος, η μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι σήμερα, με σφραγίδα από την Πολωνία και την Δανία που προέρχονταν από τον «νότο» κατασχέθηκαν σε φορτηγό που σταμάτησε η «αστυνομία» Αμμοχώστου σε κυκλικό κόμβο στην Αχερίτου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η ποσότητα αυτή υπολογίζεται ότι στην αγορά αξίζει 660.000 ΤΛ (132.000 ευρώ). Επιπλέον, το κόστος «τελωνείου» υπολογίζεται σε 495.000 ΤΛ (99.000 ευρώ). Έτσι το «δικαστήριο» επεδίκασε το ποσό του 1.295.485 ΤΛ (259.000 ευρώ) στον οδηγό του φορτηγού, Αϊσίν Εσκιμουχτάρογλου που μετέφερε παράνομα τους 6,5 τόνους, ενώ αναζητείται από την «αστυνομία» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό. Ο οδηγός του φορτηγού τέθηκε υπό διήμερη κράτηση.

Η επιχείρηση του «τμήματος αντιμετώπισης εγκλημάτων» της «αστυνομικής διεύθυνσης» Αμμοχώστου έγινε χθες το πρωί κατόπιν πληροφορίας που είχαν λάβει, σημειώνεται στον τ/κ Τύπο. Το φορτηγό είχε μεταφέρει τους τόνους κρεάτων από παράνομη οδό από τον «νότο», όπως αναφέρεται, ενώ δεν έγινε γνωστός ο προορισμός. Πρόκειται για βοδινό κρέας σε πακέτα ή μπριζόλες.

Ο τ/κ Τύπος επισημαίνει ότι είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος που έχει κατασχεθεί και το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα για λαθρεμπόριο.

Να σημειωθεί ότι το λαθρεμπόριο κρέατος από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές είναι συχνό φαινόμενο και απασχολεί τον τ/κ Τύπο συχνά.

Πηγή: ΚΥΠΕ