Αχερίτου: Επέστρεψαν τρακτέρ σε ε/κ το οποίο «κόλλησε» στη νεκρή ζώνη

Είκοσι ημέρες μετά την κλοπή του τρακτέρ Ελληνοκύπριου γεωργού από αγροτικό υποστατικό στην περιοχή Αχερίτου, το οποίο οι άγνωστοι νυχτοβάτες “κόλλησαν” στη λάσπη σε σημείο παρά τη Νεκρή Ζώνη του παλαιού δρόμου Αμμοχώστου-Λάρνακας, η ψευδοαστυνομία επέστρεψε το όχημα στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AlphaNews.Live.

F766FC3B 8031 4A4D 95D5 8391DEF09E8A Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος

Το τρακτέρ είχε μεταφερθεί με πλατφόρμα από το σημείο όπου εντοπίστηκε “κολλημένο” στη λάσπη σε λεγόμενο “αστυνομικό σταθμό” της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπου διενεργήθηκαν έρευνες για εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατοχικό καθεστώς ενημέρωσε σχετικά τον Ελληνοκύπριο γεωργό για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, προτού ανάψει το “πράσινο φως” για επιστροφή του στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Το τρακτέρ μεταφέρθηκε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές με πλατφόρμα και το κόστος που ανερχόταν στα 50 ευρώ, κατέβαλε ο Ελληνοκύπριος γεωργός.

Στην υπόθεση, είχαν εμπλακεί τόσο οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, το έδαφος των οποίων συνορεύει με το σημείο όπου εντοπίστηκε “κολλημένο” το τρακτέρ του Ελληνοκύπριου γεωργού, όσο και η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που προέβη σε διαβήματα προς τις λεγόμενες “αρχές” του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που Ελληνοκύπριος γεωργός στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου πέφτει θύμα κλοπής τρακτέρ, το οποίο μεταφέρεται στα κατεχόμενα.

Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, το κατοχικό καθεστώς κατακρατεί το όχημα γεωργού τους τελευταίους έξι μήνες ως τεκμήριο για την εκδίκαση υπόθεσης ενώπιον λεγόμενου “δικαστηρίου”.

Πηγή: AlphaNews.Live