ΑΧΝΑ: Η απάντηση της Πυροσβεστικής περί «ολιγωρίας»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από παρέμβαση πολίτη στις Τομές στα Γεγονότα ο οποίος εξέφρασε παράπονο για ολιγωρία σε θέμα ανταπόκρισης και κατάσβεσης πυρκαγιάς στη περιουσία του σε περιοχή του χωριού Δασάκι Άχνας, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, ανακοινώνει ότι μετά από οδηγίες του Αναπλ. Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατανοώντας την αγωνία του κοινού στις περιπτώσεις που απειλείται η περιουσία του , το θέμα έχει διερευνηθεί και διαπιστώθηκε ότι σε ουδεμία περίπτωση δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

«Τη συγκεκριμένη μέρα στην Επαρχία Αμμοχώστου μαίνονταν εκτός από προαναφερόμενη πυρκαγιά άλλα 2 μέτωπα πυρκαγιών σε περιοχή των χωριών Λιοπέτρι – Αυγόρου και στην περιοχή Παναγιά Πύργος του χωριού Ξυλοφάγου. Η πρώτη ανταπόκριση στην περιοχή Δασάκι της Άχνας για το επεισόδιο του οποίου εκφράστηκε το παράπονο, έγινε από το Πυροσβεστικό Σταθμό των Βρετανικών Βάσεων», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ακολούθησε ενίσχυση με στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα από το πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και επιπρόσθετη ενίσχυση με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και υπεύθυνο Αξιωματικό.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή απειλούταν από την πυρκαγιά διάφορα υποστατικά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αξιολογώντας πάντοτε την επικινδυνότητα και τη διάσωση περιουσίας επενέβηκε ιεραρχικά», αναφέρει.

Επιπρόσθετα μετά από αυτοψία στη σκηνή, όπως σημειώνεται, διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η ολιγωρία στα θέματα αποψίλωσης τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και σε χώρους ιδιωτικής χρήσης. “Θεωρούμε ότι βάση των περιβαλλοντικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ιδιαίτερα των σφοδρών ανέμων, αρκετές ζημιές σε κτηματικές περιουσίες και υποστατικά θα μπορούσαν σίγουρα να αποφευχθούν εάν γίνονταν οι κατάλληλοι καθαρισμοί αποψίλωσης τόσο στην περιφέρεια όσο και εσωτερικά χώρων ιδιωτικής χρήσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.