ΑΧΝΑ: Πώς σχολιάζει ο Κοινοτάρχης την απόφαση για απόρριψη του Πάρκου Κροκοδείλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχνας αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον του για δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Κοινότητα.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» στο πάρκο κροκοδείλων είπε το Συμβούλιο Άχνας

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κοινοτάρχης Αχνας Νίκος Βάσιλας «χθες βράδυ κατά τη διάρκεια συνεδρίας του Κοινοτικού Συμβουλίου ελήφθη ομόφωνη απόφαση να μην προχωρήσει η επένδυση για δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στη περιοχή».

Όπως εξήγησε ο κ. Βάσιλας, «τα έξι από τα οκτώ μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου υποστήριξαν ότι μετά την παγκοινοτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τέλη Απριλίου, διαπίστωσαν ότι αρκετά μεγάλος αριθμός κατοίκων αντιδρούσαν στην επένδυση. Εγώ και ακόμα ένα μέλος του Συμβουλίου υποστηρίξαμε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία κληθήκαμε να παρευρεθούμε, ορισμένοι βουλευτές μέλη της Επιτροπής επέδειξαν ανευθυνότητα και λαϊκισμό, ενώ αρνήθηκαν να πιέσουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους προκειμένου να ληφθεί επίσημη θέση για το πάρκο κροκοδείλων».

Όπως ανέφερε ο Κοινοτάρχης, «αναγκαστικά θα ενημερώσουμε την ενδιαφερόμενη εταιρεία ότι αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας για τη δημιουργία του πάρκου».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία (ισραηλινών και κυπριακών συμφερόντων) έδειξε ενδιαφέρον για δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στο Δασάκι Αχνας, ύστερα από την απόρριψη πρότασης από την Κοινότητα Ψεματισμένου που επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και λόγους δημόσιας ασφάλειας όσο και από τον Δήμο Αθηένου, ο οποίος δεν έδωσε απάντηση.

Η πρόταση της εταιρείας αφορούσε θεματικό πάρκο με 150 περίπου κροκόδειλους, σε εμβαδόν 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα δημιουργείτο στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αμμοχώστου, στο δρόμο μεταξύ Δάσους Αχνας – Βρυσούλλων, σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ