Κίκης Φιλίππου: “Έκλεισα το στόμα μου αλλά αν το ανοίξω θα είμαι πολύ αθυρόστομος”

b 9lcvbkq4dkyfsbb4qizb ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας,Κίκης Φιλίππου ήταν “πυρ και μανία” για τα τεκτενώμενα στην κυπριακή διαιτησία και τόνισε πως μπορεί να πει πολλά σε ότι αφορά αυτό το κομμάτι.Επίσης μίλησε για τον αγώνα που έδωσε η ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ και τον καινούριο προπονητή.

Αναλυτικά:

“Αναλαμβάνω την ευθύνη, φέραμε έναν προπονητή, ο οποίος ουσιαστικά έκαμε τέσσερις προπονήσεις. Τους παίκτες και τα ονόματα τους καλά-καλά δεν ξέρει, τους είδε από τα βίντεο, τα οποία του έχουμε δώσει. Βγαίνουν κάποιοι και φωνάζουν και νομίζουν ότι στην Κύπρο οι άλλοι δεν έχουν στόμα. Γίνομαι πολύ αθυρόστομος, αν αρχίσω να λέω κι εγώ όσον αφορά κάποια θέματα της διαιτησίας”, δήλωσε αρχικά στον Super Sport FM ο Φιλίππου.

“Έγινε το 2-2 στο 82′ (σ.σ. με κακώς καταλογισθέν πέναλτι υπέρ του Χέφελ) και μετά να γίνεται αυτό που γίνεται. Ε, δεν αλλάζει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών σου; Που εδώ και οκτώ παιχνίδια (σ.σ. αφήσει να εννοηθεί ότι αδικήθηκε η ομάδα του)… και δεν φωνάζω, γιατί υπάρχει σεβασμός σε όλους”, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Έκλεισα το στόμα μου, το έραψα, δεν μιλώ, αλλά σας λέω είμαι έτοιμος να το ανοίξω και, αν το κάνω, θα είμαι πολύ αθυρόστομος. Δεν λέει κανένας τίποτα για τον Εθνικό Άχνας. Ξέρετε τι γίνεται στα τελευταία οκτώ παιχνίδια; Έμεινε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές; Η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κερδίζει πάντα αυτός που παίζει καλύτερα. Ο προπονητής μας έκαμε αναγκαστική αλλαγή τον έναν τον επιθετικό, τον Μαρκόφσκι. Είναι κρίμα αυτό που γίνεται, πρέπει να δίνουμε χρόνο, έκαμα λάθος που δεν κράτησα τον ένα “μάγο” από τα Χριστούγεννα και να λύσω το πρόβλημα…”

Γενικά για το κυπριακό ποδόσφαιρο και την ΚΟΠ, απάντησε: “Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και για το τι πρέπει να γίνει δεν ρωτηθήκαμε. Το τι θα κάνει η Ομοσπονδία, που είναι υπεύθυνη, είναι ένα θέμα που πρέπει να τους απασχολήσει και να το δουν σοβαρά. Είναι παιχνίδια που έχουν αλλοιωθεί αποτελέσματα. Με την αλλοίωση ενός παιχνιδιού μπορεί κάποιες ομάδες να πιάσουν πρωτάθλημα ή άλλες να παν διαβάθμιση. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Εμείς το ζήσαμε ως Εθνικός και μπορώ να το αποδείξω. Φέτος δεν ξέρω τι συμβαίνει. Κράτησα το στόμα που κλειστό, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν μιλάω για το προχθεσινό ματς. Μιλώ γιατί κάποιοι βγαίνουν σήμερα και διαμαρτύρονται γιατί αδικηθήκαν, αλλά μαζί με τον Εθνικό αυτές οι ομάδες ευνοήθηκαν. Πρέπει να κάτσουμε να δούμε το πρόβλημα και να έχουμε λόγο κι εμείς οι παράγοντες.

Δεν λέω ότι η Ομοσπονδία δεν προσπαθεί, η ΚΟΠ διέθεσε τα τελευταία χρόνια μερικά εκατομμύρια για την διαιτησία και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει να παραδεχθούμε ότι “εππέσαμεν έξω” και ότι κάναμε λάθη και δεν τα διορθώσαμε… Να κάτσουμε όλοι κάτω και ν’ αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Δεν μπορεί να ρίχνουμε τις ευθύνες πάνω σε ένα άτομο, είτε είναι ο πρόεδρος, είτε διευθυντής της Ομοσπονδίας. Πρέπει να λεχθούν και κάποια πράγματα, τα οποία φοβόμαστε να τα πούμε, αν θέλουμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Ξέρουμε οι παράγοντες μεταξύ μας αυτά τα πράγματα. Αρέσκει μας να μας βοηθούν λλίον, αλλά όταν μας αδικήσουν φωνάζουμε. Έτσι εκαταντήσαμε μες τούντον τόπο. Πρέπει να λεχθούν αρκετά πράγματα και ο καθένας να κάτσει στη θέση του”.