Κροκόδειλοι Άχνας: Εξελίσσονται σε “διεθνή απειλή” για την ασφάλεια του Ισραήλ

crocodile park 657185 Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Κροκοδείλων

Οι κροκόδειλοι από το Ισραήλ που προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στην Κύπρο με το ενδεχόμενο μεταφοράς τους στο νησί, μπορεί να εξελιχθούν σε «διεθνή απειλή», σύμφωνα με τον επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Jordan Valley, David Elhayani.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Sputnik, ανέφερε ότι οι κροκόδειλοι, οι οποίοι προορίζονταν να γίνουν τουριστική ατραξιόν, με την ταχύτητα που αναπαράγονται, μπορεί να εξελιχθούν σε απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ και όχι μόνο.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο David Elhayani εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του πληθυσμού των κροκοδείλων στην περιοχή του, χωρίς να αποκλείει το ξέσπασμα μιας «διεθνούς σύγκρουσης», ανέφερε στο Sky News. Ο λόγος της ανησυχίας του προέρχεται από το γεγονός ότι μία από τις φάρμες με τους κροκόδειλους στο Jordan Valley βρίσκεται στα σύνορα Ισραήλ- Παλαιστίνης. Αν και προορίζονταν για προσέλκυση τουριστών, η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ισραήλ- Παλαιστίνης διαρκώς αναβάλλει κάθε πρωτοβουλία για το ζήτημα.

Τη φάρμα με τους κροκόδειλους είχε δημιουργήσει ο επιχειρηματίας Gadi Biton, ο οποίος σχεδίαζε να πουλάει δέρμα κροκόδειλου. Όμως το 2012 πέρασε πρόταση νόμου στο Ισραήλ, η οποία απαγόρευε την πώληση των δερμάτων τους, το κρέας ή τη χρήση τους ως εμπόρευμα.

Για πάνω από 20 χρόνια οι κροκόδειλοι αναπαράγονται στη συγκεκριμένη φάρμα. Η σημερινή ταχύτητα αναπαραγωγής τους μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση χιλιάδων κροκοδείλων στην περιοχή που κανείς δεν θα ξέρει τι να κάνει. Η πρόσφατη προσπάθεια να μεταφερθούν οι κροκόδειλοι στην Κύπρο απέτυχε λόγω αντιδράσεων κατοίκων της νησιού, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι το ενώ το μέλλον των κροκοδείλων παραμένει ασαφές, παραμένουν «παγιδευμένοι» στη φάρμα, όπου ένας μόνο υπάλληλος είναι υπεύθυνος να τους ταΐζει νεκρά κοτόπουλα κάθε μέρα. Μάλιστα, γύρω στους 70 κροκόδειλους απέδρασαν στο παρελθόν, με τον Elhayani να φοβάται ότι μια μαζική απόδραση θα μπορούσε να προκαλέσει διεθνή απειλή για την ασφάλεια. Τέλος, συμπεραίνει ότι «μόνο τότε κάποιος θα ξυπνήσει για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα».

Πηγή: SigmaLive