«Όχι» στο πάρκο κροκοδείλων είπε το Συμβούλιο Άχνας

Την απόφαση να ανακαλέσουν την υποστήριξή τους προς τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων ανακοίνωσε σήμερα το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας.

Διαβάστε επίσης: ΑΧΝΑ: Πώς σχολιάζει ο Κοινοτάρχης την απόφαση για απόρριψη του Πάρκου Κροκοδείλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε χθεσινή συνεδρίασή του, το συμβούλιο αποφάσισε όπως αποσύρει την υποστήριξή του σημειώνοντας ότι έτσι θα επέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στους κατοίκους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Χριστίνας Ματθαίου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνας, έξι Δημοτικοί Σύμβουλοι τάχθηκαν ενάντια στο πάρκο και δυο υπέρ.

Βασικός λόγος για την απόφαση τους ήταν –όπως είπε– ο προβληματισμός της κοινής γνώμης για τη δημιουργία του πάρκου ειδικά μετά την Πανκοινοτική συνέλευση για ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με το επίμαχο θέμα στις 27 Απριλίου.

Πρόσθεσε ότι αρμόδια για την παραχώρηση άδειας είναι η κυβέρνηση αφού η εταιρεία δημιουργίας του πάρκου δεν έκανε ακόμα την σχετική αίτηση.

Όπως δήλωσε η κ. Ματθαίου «Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αφουγκραστούν την απόφαση της κοινότητας και να μην αποδεχθούν τη δημιουργία του πάρκου».

Επεσήμανε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου θα είναι επιζήμια για το περιβάλλον της Κύπρου αφού για τη λειτουργία του χρειάζονται 80 τόνοι νερό ημερησίως, κάτι που είναι απαγορευτικό για μια χώρα που υποφέρει από λειψυδρία.

Σημειώνεται ότι η Συντονιστική επιτροπή στον αγώνα ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων συντάχθηκε τον περασμένο Φεβράρη και παραμένει σε εγρήγορση οργανώνοντας ηλεκτρονικό ψηφίσματα και διαμαρτυρίες με στόχο την αποτροπή δημιουργίας του πάρκου.

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα: 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας σε συνεδρίαση του στις 29 του Μάη 2018 ανακάλεσε την υποστήριξή του στο σχέδιο δημιουργίας πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα.

Την απόφαση δέχθηκαν με μεγάλη ανακούφιση οι κάτοικοι Άχνας. Με την πιο πάνω απόφαση θα επέλθει το αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Αγώνα ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα ευχαριστεί θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας, που αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των κατοίκων της Άχνας αλλά και της κοινής γνώμης γενικότερα.

Περαιτέρω ευχαριστούμε το Κίνημα Οικολόγων που ήταν συνοδοιπόρος στον αγώνα μας καθώς και τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που στην συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων.

Ακόμα θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις Κύπρου και συγκεκριμένα στο Κόμμα των ζώων και στην ΤΕRRA CYPRIA καθώς και στις Αγροτικές Οργανώσεις ΕΚΑ, ΠΕΚ, και Παναγροτικός που τάχθηκαν ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων.

Θερμά ευχαριστούμε επίσης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη γνωμάτευσή του σε ότι αφορά στις επιπτώσεις στην υγεία από την μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ευχαριστούμε επιπλέον τα ΜΜΕ για τη μεγάλη συμβολή τους στην προβολή του θέματος.

Τέλος τις θερμές μας ευχαριστίες απευθύνουμε στους χιλιάδες ενεργούς πολίτες που υποστήριξαν την προσπάθεια μας ψηφίζοντας είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά το ψήφισμά μας ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα.

Καλούμε την Πολιτεία να σεβαστεί την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της Άχνας και να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση γίνει για τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα αλλά και οπουδήποτε αλλού στην Κύπρο.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ