Οικολόγοι: “Να εισακουστούν οι εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με το πάρκο κροκοδείλων”

crocodile park 657185 Γενικός Ελεγκτής, Πάρκο Κροκοδείλων
Εικόνα Αρχείου

Η Ειδική Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με τη δημιουργία θεματικού πάρκου κροκοδείλων η οποία εκπονήθηκε προ ημερών, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ως εκ τούτου οφείλει το κράτος να την λάβει πολύ σοβαρά υπόψη

Σημειώνουμε καταρχήν ότι ένας εκ των δύο Διευθυντών της αιτήτριας εταιρείας είναι στέλεχος του ΔΗΣΥ. Ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων της εταιρείας για το έτος 2015 και μετέπειτα, εκκρεμεί.

Στην έκθεση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στην περίπτωση του χειρισμού υπόθεσης μη αδειοδοτημένου ζωολογικού κήπου, άγγιξαν τα όρια της αμέλειας.

Όπως επίσης αναφέρεται στην έκθεση, για το έργο αυτό δεν έχει εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας του έργου και η αξιοπιστία της εταιρείας δεν φαίνεται να προβλημάτισε επαρκώς το Υπουργείο Γεωργίας.

Η Ειδική Έκθεση δικαιώνει πλήρως και τις αναφορές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αλλά και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος που αφορούν στη μη ύπαρξη τεχνογνωσίας στην εκτροφή κροκοδείλων και γενικότερα στην περίθαλψη των ερπετών αυτών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κρίνει ότι η Ειδική Έκθεση που αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου κροκοδείλων στις Κοινότητες Τόχνης και Ψεματισμένου πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και στην περίπτωση της Άχνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ