Πάρκο Κροκοδείλων Άχνας: Kαλούν την πολιτεία να απορρίψει αιτήσεις

Πάρκο Κροκοδείλων

‘Εκκληση στη πολιτεία να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση τυχόν υποβληθεί για δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στη Κύπρο, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην ‘Αχνα.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή αναφέρει ότι «το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας σε συνεδρίαση του στις 29 Μαΐου ανακάλεσε τη υποστήριξή του και ψήφισε στη συντριπτική του πλειοψηφία ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα. Την απόφαση δέχτηκαν με μεγάλη ανακούφιση οι κάτοικοι Άχνας, αφού με αυτήν θα επέλθει το αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων».

Η Επιτροπή καλεί «την Πολιτεία να σεβαστεί την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της Άχνας και να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση» τυχόν υποβληθεί για τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα, αλλά και οπουδήποτε αλλού στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί «θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας, που αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των κατοίκων της Άχνας αλλά και της κοινής γνώμης γενικότερα», το «Κίνημα Οικολόγων που ήταν συνοδοιπόρος στον αγώνα» της, και «τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων».

Ευχαριστίες εκφράζει ακόμη η Επιτροπή στις περιβαλλοντικές οργανώσεις Κύπρου και συγκεκριμένα στο Κόμμα των Ζώων, στις αγροτικές οργανώσεις ΕΚΑ, ΠΕΚ, Παναγροτικός και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας «για τη γνωμάτευση του σε ότι αφορά στις επιπτώσεις στην υγεία από τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου».

Θερμές ευχαριστίες εκφράζει, επίσης, «στους χιλιάδες ενεργούς πολίτες που υποστήριξαν την προσπάθεια» της Επιτροπής, υποστηρίζοντας έντυπα ή ηλεκτρονικά το ψήφισμά ενάντια στη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην Άχνα.

Πηγή: KYΠΕ