Αφόρητη η κατάσταση με τις μύγες στην Άχνα

Περδίκης Περιβάλλον

Σοβαρό πρόβλημα με τη δυσωδία και τα σμήνη από έντομα που προκαλούν οι κοπριές έχει δημιουργηθεί στην κοινότητα του Δάσους Άχνας σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Συγκεκριμένα η Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών από τους κατοίκους της Άχνας για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των κοπριών των κτηνοτροφικών μονάδων.

Η κοινότητα ταλαιπωρείται από τη δυσωδία και από σμήνη από μύγες και άλλα έντομα που προσελκύουν οι κοπριές.

Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων και της κοινοτικής αρχής δεν έχουν γίνει οι κατάλληλοι ψεκασμοί κτηνοτροφικών μονάδων, ούτε οι αρμόδιοι κατάφεραν να ελέγξουν την διάθεση της κοπριάς από τις μονάδες αγελαδοτρόφων που «περικυκλώνουν» την ακριτική κοινότητα στο Δασάκι της Άχνας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν στους αναγκαίους ψεκασμούς καθώς και στην ορθή διαχείριση της κοπριάς.

Το Famagusta.News επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη, Νίκο Βάσιλα, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσφορία των κατοίκων για την κατάσταση που επικρατεί καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν.

Πηγή: Famagusta. News