Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλες τις επαρχίες

Τί αλλάζει σε συναθροίσεις, χώρους εστίασης και δεξιώσεις

Την απόφαση για επέκταση των μέτρων που ίσχυαν για τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό.

Ειδικά για τη Λεμεσό, αποφασίστηκε πως μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα (26 Οκτωβρίου), οι χώροι εστίασης θα μπορούν να είναι ανοικτοί μέχρι τις 10:30 το βράδυ, ενώ γίνεται σύσταση για περιορισμό κυκλοφορίας μέχρι το πρωί.

Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί πως τα μέτρα που ισχύαν πως τα μέτρα που ισχύαν μέχρι σήμερα για τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, επεκταθούν σε όλες τις επαρχίες, για περίοδο δύο εβδομάδων:

  • Μέγιστος αριθμός συναθροίσεων στα 10 άτομα ανά οικία και ομάδα.
  • Αγώνες χωρίς παρουσία θεατών.
  • Χώροι εστίασης: 75 στο εσωτερικό και 150 στο εξωτερικό.
  • Θέατρα και κινηματογράφοι, γεμάτοι κατά το 50%.
  • Απαγορεύονται συγχαρητήρια και κοκτέιλ σε γάμους και βαφτίσεις, με μέγιστο αριθμό τα 350 άτομα.
  • Από αύριο και για περίοδο δύο εβδομάδων.
  • Για προστασία των ευάλωτων ομάδων, αποφασίστηκε όπως εξυπηρετούνται σε χώρους λιανικού εμπορίου όπως υπεραγορές, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 10:30 σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 κατέρριπτε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με αποκορύφωμα τον τριψήφιο αριθμό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα και 51 την Τετάρτη για να εκτοξευθούν την Πέμπτη στα 104 ενώ χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν 94 νέα περιστατικά.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε χθες, μετά από σύσκεψη με συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις και άλλους φορείς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τα μέτρα στους εργασιακούς χώρους, ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες, και θορυβήθηκε, θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης και αν χρειάζεται θα παρθούν επιπλέον μέτρα, καθώς τα πράγματα είναι ήδη οριακά. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown.

Ήδη λήφθηκε απόφαση και έγινε στη συνέχεια έκδοση σχετικού διατάγματος για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπου βρίσκονται πέραν του ενός πρόσωπα και δραματικές εκκλήσεις από τον Υπουργό Υγείας για να ακολουθήσει έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και οι δημόσιες προειδοποιήσεις των ειδικών.

Πηγή: Philenews