Αυτό είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Αμμοχώστου

6D3F5788 B319 4719 A65B 1DD5F97A7A71 exclusive

📣 Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η επαρχία Αμμοχώστου

📅 Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του νέου Βασιλιά και της Βασίλισσας του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου

ℹ Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Αμμοχώστου

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού κινείται η επαρχία Αμμοχώστου η οποία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τη μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση καθώς και το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα εμπλουτίζουν το δεκαήμερο αφιερωμένο στα Καρναβάλια Αμμοχώστου.

🔹 Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους όπου θα γίνει η παρουσίαση του νέου Βασιλιά και της Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου. Πρόκειται για τη Χριστιάνα Σιοπαχά η οποία εκπροσωπεί την Κοινότητα Φρενάρους και τον Κώστα Φλουρέντζου ο οποίος εκπροσωπεί την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου. Θέμα του φετινού Βασιλιά και Βασίλισσας είναι το “Musical Carnival”.

🔹 Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι θα διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση με μουσικό πρόγραμμα η οποία θα ξεκινήσει με την πανηγυρική άφιξη του βασιλιά και της βασίλισσας του Καρναβαλιού. Στη συνέχεια «τσικνώνουμε» με άφθονο φαγητό και ποτό από οργανωμένα σύνολα του Δήμου Παραλιμνίου και μουσική από το συγκρότημα «Λάικονς».

🔹 Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Παραλιμνίου διοργανώνουν Παιδικό Καρναβαλίστικο Πάρτι από τις 3 μέχρι τις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Ελάτε με τα παιδιά σας να διασκεδάσουμε και να …καρναβαλιστούμε με ταχυδακτυλουργό, παιχνίδια, δραστηριότητες για παιδιά, μουσική και χορό.

🔹 Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παραλιμνίου, η Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου και η Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου μας προσκαλούν σε μία αποκριάτικη συναυλία με παλιές καντάδες και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

🔹 Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, παραμονή της Καρναβαλίστικης παρέλασης, στις 8 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές συμμετέχουν στην καθιερωμένη, πλέον, Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση στους δρόμους του Παραλιμνίου. Η παρέλαση ξεκινάει από την οδό Γρίβα Διγενή (παλιό ταχυδρομείο) και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου εκεί θα στηθεί ένα πάρτι με μουσική και διασκέδαση.

🔹 Οι Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση η οποία επιστρέφει και πάλι μετά από δύο χρόνια απουσίας ένεκα της πανδημίας. Η Καρναβαλίστικη Παρέλαση ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου από τον προαύλιο χώρο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου, θα κινηθεί μέσω της λεωφόρου Πρωταρά και θα καταλήξει στο τέρμα της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Εκατοντάδες καρναβαλιστές με πεζοπόρες ομάδες και άρματα θα συμμετάσχουν και πάλι στο πιο διασκεδαστικό και φιλόξενο καρναβάλι που φιλοξενεί η επαρχία Αμμοχώστου με οικοδεσπότη τον Δήμο Παραλιμνίου.

👑 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

👑 Χριστιάνα Σιοπαχά

Η Χριστιάνα Σιοπαχά κατάγεται από το Φρέναρος. Είναι δασκάλα χορού και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού «Χοροθέαση – Ακαδημία Ζεμπέκικου Δημήτρης Πετρόπουλος» της οποίας είναι αντιπρόσωπος και χοροδιδάσκαλος στην Επαρχία Αμμοχώστου. Με τα πολιτιστικά δρόμενα ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια. Το 2017 εκλέγεται Κοινοτική Σύμβουλος Φρενάρους και εντάσσεται στην πολιτιστική επιτροπή εκδηλώσεων. Στο καρναβάλι Αμμοχώστου συμμετέχει από το 2013 με την κοινότητα Φρενάρους, έχοντας την όλη επιμέλεια της ομάδας κάθε χρόνο, αφήνοντας ιδιαίτερες εντυπώσεις.

👑 Κώστας Φλουρέντζου

Ο Κώστας Φλουρέντζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Επαρχία Αμμοχώστου. Η καλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε από πολύ νωρίς και αγάπησε τη μουσική ως τραγουδιστής και μετέπειτα καθηγητής φωνητικής και ιδρυτής της σχολής «Domisol Music Academy». Tο 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με το τίτλο «Ορκίσου» και το 2022 «Τα ψυχολογικά μου». Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Χρίστος Δάντης, Πάνος Ψάλτης, Δημήτρης Μπάσης κ.α. Ο Κώστας Φλουρέντζου είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που του αρέσει να εξελίσσεται και να μεταφέρει τις μουσικές του γνώσεις σε άλλους. Φημίζεται για τον δυναμισμό, τη δημιουργικότητα και την καλοσύνη που δείχνει καθημερινά στους μαθητές και τους συνανθρώπους του. Επίσης, συχνά συμμετέχει εθελοντικά σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου.