Αυτός είναι σήμερα ο Κενάν Ακίν – Ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού (φωτό/video)

CRlnF9bWcAA0wn0 Ισαάκ-Σολωμού, Νέα Αμμοχώστου, Σολωμός Σολωμού

Τον Αύγουστο του 1996, o Σολωμός Σολωμού έμελλε να γίνει το σύμβολο της ελευθερίας για τη σύγχρονη Κύπρο όταν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κατοχικών αρχών ενώ προσπαθούσε να κατεβάσει την τουρκική σημαία στο οδόφραγμα στη Δερύνεια.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο στις 14 Αυγούστου λόγω του ότι προηγήθηκε την ίδια μέρα η κηδεία του ξαδέλφου του Σολωμού, Τάσου Ισαάκ ο οποίος φονεύθηκε στις Αυγούστου από τούρκους έποικους και Τ/κ.

Ομάδα Ε/κ με το Σολωμό Σολωμού ανάμεσα τους μετέβησαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια στο χώρο της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ.

32886600 1578402272256987 9134730392970985472 n Ισαάκ-Σολωμού, Νέα Αμμοχώστου, Σολωμός Σολωμού
Η εικόνα είναι από το προφίλ του στο Facebook

Μόλις πλησίασαν οι Ε/κ, οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους τραυματίζοντας αρκετούς κυανόκρανους των ΗΕ.

Τα πράγματα πλέον είχαν ξεφύγει και ο Σολωμός Σολωμού άρχισε να κατευθύνεται προς τον ιστό της σημαίας. Ένας κυανόκρανος προσπάθησε να το συγκρατήσει. Δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ είχε ανέβει μέχρι τα μισά του ιστού, ακούγονται οι πυροβολισμοί και ο Σολωμός πέφτει στο έδαφος.

Οι δολοφόνοι του Σολωμού Σολωμού

Για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού εκδόθηκαν 11 διεθνή εντάλματα σύλληψης. Οι δολοφόνοι είναι καταζητούμενοι από την Interpol αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν συλληφθεί αφού ούτε η Τουρκία ούτε αρκετά άλλα κράτη που ελέγχονται από αυτήν είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν τα εντάλματα.

Ο δολοφόνος “Υπουργός”

Οι ανακριτές του Αρχηγείου της Αστυνομίας μετά από έρευνες που διεξήγαγαν, εντόπισαν τους δολοφόνους και εναντίον τους εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού ήταν ο έποικος πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού Κενάν Ακίν ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Ε/κ ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Τουρκικών μυστικών δυνάμεων.

Ο Κενάν αναγνωρίστηκε από τις φωτογραφίες των ξένων δημοσιογράφων την ώρα που σημάδευε και πυροβολούσε το Σολωμού. Η ιντερπόλ μετά από ευρωπαϊκή απόφαση καταζητεί και τον επικήρυξε με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ.

Ο δολοφόνος του Σολωμού μίλησε πριν μερικά χρόνια σε Έλληνα δημοσιογράφο και ανέφερε με περισσό θράσος : «Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι». Μερικούς μήνες μετά , το 2009 κατέβηκε στις ψευδοεκλογές με το κόμμα της Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης και με τους τουρκοκύπριους να το θεωρούν εθνικό ήρωα!

fft256 mf8903849 Ισαάκ-Σολωμού, Νέα Αμμοχώστου, Σολωμός Σολωμού

Από την πρώτη στιγμή ο Ακίν παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε αλλά αρνείται ότι κάποια από τις σφαίρες του πέτυχε το Σολωμό Σολωμού και επικαλείται την ύπαρξη βαλλιστικής έρευνας των τ/κ «αρχών» η οποία τον αθωώνει.

Η πορεία του δολοφόνου της Δερύνειας στην πολιτική στέφθηκε πράγματι με μεγάλη επιτυχία αφού διετέλεσε και «Υπουργός» Γεωργίας κατά τη διάρκεια της «προεδρίας» του Ραούφ Ντενκτάς.

Αγκαλιές και φιλιά με τον Ακιντζί

Το 2015 ο τηλεοπτικός και φωτογραφικός φακός παρουσίασε τον Ακίν να στέκεται δίπλα από τον ηγέτη των κατεχομένων Μουσταφά Ακιντζί σε εκδήλωση με αφορμή τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία.

Ο Ακίν συμμετείχε στους εορτασμούς, από την εξέδρα των επισήμων και δίπλα από τον Τούρκο Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί και τα μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Πολεμιστών της τουρκανταρσίας και στην τουρκική εισβολή του 1974.

Πηγή: Offsite