ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αλλοδαπός επιτέθηκε σε Αστυνομικούς – 27χρονος εντοπίστηκε “φορτωμένος” κοκαΐνη

Νέο "σαφάρι" καταγγελιών από την Αστυνομία - Καταγγέλθηκαν 25 κέντρα αναψυχής, 56 καταγγελίες εναντίον οδηγών και 4 συλλήψεις για παράνομη απασχόληση και διαμονή στην Κύπρο

PERIPOLIKO NIXTA 696x418 1 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Πρωταράς

Δράσεις της Αστυνομίας στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας μεταξύ των ημερομηνιών 11-12/8/22. Στο πλαίσιο των καθημερινών σχεδίων ενεργείας που ετοιμάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις με τη συμμετοχή μελών των αστυνομικών σταθμών Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου, Τροχαίας Αρχηγείου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 56 υποστατικά και ελέχθησαν 67 πρόσωπα ενώ προέκυψαν 25 καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν:

  • 6 για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο τουρισμού
  • 6 για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών
  • 9 για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια εκπομπής ήχου από την αρμόδια αρχή
  • 2 για οχληρία κατά παράβαση των ωρών κοινής ησυχίας (0030-0600)
  • 1 για πώληση καπνικών προϊόντων χωρίς άδεια
  • 1 για τοποθέτηση αντικειμένων σε δημόσιο δρόμο

επίσης έγιναν 53 τροχαίες καταγγελίες ενώ διενεργήθηκαν 22 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίος προέκυψαν 3 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 3 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς τη σχετική άδεια και 1 σύλληψη υπηκόου τρίτης χώρας ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Δημοκρατία. Οι εργοδότες των πιο πάνω κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κληθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Διενεργήθηκε επισης 1 σύλληψη 40 χρονου αλλοδαπού ο οποίος περί ώρα 0100 της 12/8/22 εντοπίστηκε να περιφέρεται στην οδό Αγίας Μαύρης στην Αγία Νάπα σε κατάσταση μέθης και στη θέα του αστυνομικού οχήματος ξεκίνησε να βρίζει τα μέλη της αστυνομίας προκαλώντας διασάλευση της ειρήνης και ανησυχία. Ο 40 χρονος αντιστάθηκε της σύλληψης του ενώ συνέχισε να προκαλεί ανησυχία, διασάλευση της ειρήνης ακόμα και κατά τη μεταφορά του στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας.

Επιπρόσθετα έγινε 1 σύλληψη 27 χρονού υπηκόου τρίτης χώρας ο οποίος εντοπίστηκε την 11/8/22 και ώρα 2345 να έχει στην κατοχή του 3 σακουλάκια τα οποία περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,5 γραμμαρίου. Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν 2 σακουλάκια τα οποία περιείχαν φυτική ύλη-κάνναβη συνολικού βάρους 1 γραμμαρίου, και 1 σακουλάκι με κοκαΐνη βάρους 1 γραμμαρίου. Επίσης εντοπίστηκε ένας πλαστικός μύλος αλέσεως με ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης-κάνναβη.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν ενώ οι έλεγχοι ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, θα είναι αυξημένοι με σκοπό την ασφάλεια και προστασία των πολιτών.