ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τελέστηκαν τα εγκαίνια ανάπλασης της Μεσαιωνικής Πλατείας (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκαν από τον Πανιερότατον Μητροπολίτη Κωνσταντίας/Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειο και το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου τα εγκαίνια της ανάπλασης της Μεσαιωνικής Πλατείας Αγίας Νάπας

Main Image x2 9 exclusive

Τελέστηκαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου από τον Πανιερότατον Μητροπολίτη Κωνσταντίας/Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειο και το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου τα εγκαίνια της ανάπλασης της Μεσαιωνικής Πλατείας Αγίας Νάπας η οποία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Μεσαιωνικού Μοναστηριού.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης για την ανάπλαση της πλατείας ενός χώρου, ο οποίος όπως είπε ήταν υποβαθμισμένος και «καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς στη βόρεια πλευρά του Μοναστηριού».

3 4 exclusive

Τόνισε επίσης ότι μέσα από αυτή την ανάπλαση δημιουργήθηκε θεματική ενότητα, η οποία μας παραπέμπει και μας ταξιδεύει πίσω στο Μεσαίωνα, με ένα έργο όπως είπε, το οποίο θα προσελκύσει τόσο μεγάλους όσο και μικρούς αλλά ταυτόχρονο θα συνενώνει το Μοναστήρι με το Κέντρο της Πόλης μέσα από μια γραφική αναβάθμιση αυτού του χώρου.
΄Ενας χώρος πρόσθεσε, ο οποίος είναι ζωτικής και ιστορικής σημασίας και «έχουμε υποχρέωση να αναβαθμίσουμε και να δώσουμε αυτή την ποιότητα ζωής αλλά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου για το καλό όλων».

310706084 10217852112572896 5162094051632428162 n 1 exclusive

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας /Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο όπως είπε αποτελεί την επέκταση του έργου που γίνεται στο Μοναστήρι και ευχήθηκε όπως σύντομα ολοκληρωθεί και να δώσει την εικόνα της Αγίας Νάπας από την οποία όπως είπε πήρε το όνομα ο Δήμος.
Ο Κοινοτάρχης Αγίας Νάπας κ. Αντώνης Χατζηχρίστου στο δικό του χαιρετισμό ευχαρίστησε το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση υλοποίησης του έργου, τον κ. Κίκη Κωνσταντίνου για το συμβουλευτικό ρόλο που διαδραμάτισε καθώς και τους καλλιτέχνες για τα έργα που έχουν φιλοτεχνήσει.

4 4 exclusive

Την Μεσαιωνική Πλατεία κοσμούν έργα των Κυπρίων Καλλιτεχνών Μαρίας Κυπριανού και Πανίκκου Σπανού, οι οποίοι στο δικό τους χαιρετισμό ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάθεση να φιλοτεχνήσουν τις δημιουργίες τους και τον κ. Κίκη Κωνσταντίνου για την καθοδήγηση και τις συμβουλές του.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανάρτηση Μεσαιωνικών Λαβάρων από συγκροτήματα τα οποία συμμετέχουν στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ και παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Μαριάννα Χατζηχρίστου (τραγούδι) και Μάρα Φιλίππου (Πιάνο).

311468359 10217852110252838 1582098990360217653 n 1 exclusive

Επίσης δόθηκαν ενθύμια σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της πλατείας και πλακέτα τιμής ένεκεν στον κ. Κίκη Κωνσταντίνου για τη συμβολή του στην διαμόρφωση της πλατείας.