Αιμοκαθαρόμενοι Αμ/στου: «Υπολειτουργούν τα μηχανήματα… Σε κίνδυνο η υγεία μας»

Νέα επιστολή απέστειλε ο εκπρόσωπος των αιμοκαθαρόμενων ασθενών της Επαρχίας Αμμοχώστου, Γιώργος Κκέζος, στο Υπουργείο Υγείας, στον εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, και στην Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για  μη επαρκή λειτουργία των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, αναφέροντας μάλιστα ότι τον τελευταίο μήνα σε  3 περιπτώσεις, μηχανές σταμάτησαν τη λειτουργία τους ενώ ασθενείς λάμβαναν θεραπεία.

Ο κ. Κκέζος ζητά από τους αρμόδιους να δώσουν λύσεις εντός 10 ημερών, αλλιώς θα απέχουν από τη θεραπεία τους.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

«Ως Πρόεδρος της Μονάδας Αιμοκάθαρσης της επαρχίας Αμ/στου, επιθυμώ κατ’ επανάληψη πολλών προηγούμενων διαμαρτυριών που είχαμε κάνει, να εκφράσω εκ νέου τη δυσαρέσκεια μου ως προς την υπάρχουσα κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί και να ταλανίζει τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, όσα αιτήματα έχουμε υποβάλει μέχρι σήμερα δεν ακουστήκαμε σε κανένα και ουδεμία θετική ανταπόκριση λάβαμε από μέρους σας. Αυτό με λυπεί ιδιαίτερα ως Πρόεδρο και ως Αιμοκαθαρόμενο, εκ μέρους όλων των Αιμοκαθαρόμενων Ασθενών της επαρχίας.

Ως εκ τούτου αποδεικνύεται ότι δεν μας αναγνωρίζετε ως Αμμόχωστο και δεν συμμερίζεστε ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες των Αιμοκαθαρόμενων Ασθενών για την ενίσχυση και τον ων ουκ άνευ εκσυγχρονισμό τον οποίο τόσο πολύ ανάγκη έχει η Μονάδα μας.

Αυτή τη στιγμή καθημερινά κινδυνεύουν να χαθούν ζωές και την αποκλειστική ευθύνη θα τη φέρετε εσείς. Ως γνωστόν, τα μηχανήματα Αιμοκάθαρσης υπολειτουργούν και συγκεκριμένα αυτό τον μήνα έχουν σταματήσει 3 φορές ενώ βρίσκονταν σε λειτουργία πάνω σε Αιμοκαθαρόμενο ασθενή βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Περαιτέρω, να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω μηχανήματα αποτελούν 2ης χρήσης συσκευές οι οποίες μεταφέρθηκαν από τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας λόγω αντικατάστασης τους με καινούργια και αυτά μεταφέρθηκαν στη Μονάδα της Αμμοχώστου. Σήμερα τα μηχανήματα αυτά δεν πραγματοποιούν ορθά τη θεραπεία.

Οποιοσδήποτε, έχει αμφιβολία για τα πιο πάνω παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει με τους ιατρούς Αιμοκάθαρσης της Μονάδας στην Αμμόχωστο για να τον επιβεβαιώσουν και παρακαλούμε όπως ο ΟΚΥΠΥ να σταματήσει να ισχυρίζεται ότι τα μηχανήματα αυτά είναι καινούργια. Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος της εταιρείας των μηχανημάτων αυτών έχει ενημερώσει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αμ/στου ότι έχει λήξει η προθεσμία λειτουργίας του κεντρικού μηχανήματος το οποίο και τροφοδοτεί όλα τα μηχανήματα, δίνοντας γραπτώς στη διοίκηση ότι για οτιδήποτε συμβεί δεν φέρει καμία ευθύνη.

Εν κατακλείδι, ως Πρόεδρος των Αιμοκαθαρόμενων της επαρχίας Αμμοχώστου έχω υποχρέωση ανά πάσα στιγμή να σας αναφέρω οτιδήποτε συμβαίνει στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης και εναντιώνεται στα αναφαίρετα δικαιώματα των Αιμοκαθαρόμενων ασθενών που μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι καταπατούνται.

Έκκληση μας είναι να σταματήσουν κάποιοι οι οποίοι αποτρέπουν ορισμένα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια προς αναφορά και παρουσίαση των υφιστάμενων προβλημάτων στη Μονάδα που είναι φύσις αδύνατον να αποκρυφθούν. Στην Κύπρο δεν έχουμε στρατιωτικό νόμο αλλά δημοκρατικό καθεστώς με δικαιώματα τα οποία το κράτος οφείλει να προστατεύει.

Παρακαλούμε όπως κατανοήσετε τον πόνο μας και το Γολγοθά που βιώνουμε εβδομαδιαίως.

*Υ.Γ.: Ενημερώνουμε ότι εντός 10 ημερών αν δεν έχουμε τύχουμε ανταπόκρισης από μέρους σας, θα αρνηθούμε τη θεραπεία μας για όσες μέρες χρειαστεί.

Με εκτίμηση, 

Γιώργος Κκέζος

Πρόεδρος Νεφροπαθών Αμμοχώστου»


Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Πώς ψηφίζουμε, σταυροί προτίμησης και χρώμα ψηφοδελτίων

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα είναι οι πρώτες διπλές εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ…

2 Ιουνίου, 2024

Κλεάνθης Κουτσόφτας: “Να φέρουμε νέες ιδέες, αλλαγή και ανανέωση στο Παραλίμνι” (Συνέντευξη-Βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, και υποψήφιος για την Αντιδημαρχία Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας βρέθηκε καλεσμένος…

2 Ιουνίου, 2024

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά στον θρόνο της

Είναι η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Τι κι…

2 Ιουνίου, 2024

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάζει την πρώτη της συναυλία στο Παραλίμνι

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση και συναυλία θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής…

1 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σχεδιασμός της πλατείας Παραλιμνίου, έργο ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής…

1 Ιουνίου, 2024

Άγγελος Κυριάκου για Αβραάμ Μουλαζίμη: “Η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους σαν εσένα”

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του αδελφού του ήρωα Σολωμού…

1 Ιουνίου, 2024