ΑΚΕΛ: Αυτοί είναι οι 11 εκλεκτοί για την Αμμόχωστο

Επικυρώνεται το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου

Στιγμιότυπο 2021 02 06 09.33.20 ΑΚΕΛ, Βουλευτικές Εκλογές 2021

Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει στη σημερινή συνεδρία της η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για τους υποψηφίους των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών του Μαΐου.

Στη διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και να καταδείξει τους 56 υποψηφίους του κόμματος της Αριστεράς, θα τεθούν, όπως αναμένεται από το κόμμα, οι βάσεις για τη νέα εποχή και την είσοδο στη βουλή με αύξηση ποσοστών και διεκδίκηση της πρώτης δύναμης στο κοινοβούλιο.

Στη διαδικασία στο ΑΚΕΛ που, σύμφωνα με το καταστατικό, ξεκινάει από τη βάση και καταλήγει στην ηγεσία, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή υποψηφίων που να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως νέα πρόσωπα, απαλλαγμένα από σκάνδαλα και διαφθορά αλλά και επιλογή προσωπικοτήτων όχι μόνο από τις τάξεις του κόμματος αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και του κέντρου.

Το ψηφοδέλτιο της Αμμοχώστου

Στο ψηφοδέλτιο της επαρχίας Αμμοχώστου μόνο ένας εκ των υποψηφίων διεκδικεί δέυτερη συνεχή θητεία και πρόκειται για τον δημοσιογράφο Νίκο Κέττηρο. Ο Γιαννάκης Γαβριήλ, αν και διετέλεσε βουλευτής κατά τη βουλευτική περίοδο 2011-2016, η επαναφορά του στα κοινοβουλευτικά έδρανα έγινε προσφάτως και μετά την παραίτηση Χρηστάκη Τζιοβάνη, ο οποίος είδε το όνομά του να εμπλέκεται στο περιβόητο βίντεο του Al Jazeera για τα “χρυσά διαβατήρια”.

Από τα νέα ονόματα αυτά που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Διεθνολόγου και Ακαδημαϊκού Δρ Πάμπου Χρυσοστόμου, γνωστού για τις δημόσιες εμφανίσεις του και για τις εκτιμήσεις του όσον αφορά στα διεθνή ζητήματα και στο Κυπριακό, του του υπεύθυνου ιατρού-συντονιστή της μονάδας Covid-19 του Νοσοκομείου Αναφοράς (Γ.Ν. Αμμοχώστου) και παγκύπριου συντονιστή εισαγωγών Covid-19 αλλά και γενικού αρχηγού και γιατρού της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Νεας Σαλαμίνας Αμμοχώστου Δρ Χρήστου Κυπρή ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να δέχθηκε προταση απο το ΑΚΕΛ για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στην επαρχία Αμμοχώστου, στις Νέες Δυνάμεις.

Άλλο όνομα που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι αυτό του Επαρχιακού Γραμματέα του κόμματος και αντιδημάρχου Αμμοχώστου Χρύσανθου Ζαννέτου, του υιού της Σκεύης Κούτρα-Κουκουμά, Γιώργου Κουκουμά ο οποίος ήταν και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές το 2019, του προέδρου της Νέας Σαλαμίνας Θουκή Θουκιδίδη, της δημοσιογράφου Γιάννας Ιακώβου, της δικηγόρου και συντονίστριας της ΠΟΓΟ Αμμοχώστου αλλά και δημοτικής συμβούλου Λύσης, Γεωργίας Τσαλακού, του Κώστα Κώστα, και του Πέτρου Χήρα.

Famagusta.News