ΑΚΕΛ Αμμοχώστου για Νοσοκομείο: “Να μην θρηνήσουμε θύματα από άλλες ασθένειες λόγω έλλειψης υποδομών”

Ανακοίνωση σχετικά με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το Νοσοκομείο Αμμοχώστου και τη λειτουργία του Νοσηλευτηρίου ως Νοσοκομείο Αναφοράς, εξέδωσε το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου.

Χαρακτηριστικά, σε σχέση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείο Αναφοράς αναφέρουν “Επιτέλους οι κυβερνόντες οφείλουν  να αντιληφθούν πως στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου δεν υπάρχει κάποιο άλλο  ιατρικό  κέντρο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς  της Επαρχίας, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να πρέπει να μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Λάρνακας ή Λευκωσίας για περίθαλψη και νοσηλεία, πολλές φορές με τεράστιους κινδύνους λόγω της απόστασης.Κατανοούμε τη σοβαρότητα της πανδημία, όμως ο Covid  δεν είναι η μοναδική ασθένεια και ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα από άλλες ασθένειες λόγω έλλειψης υποδομών”

Αναφορά γίνεται επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Αμμοχώστου για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου μετατράπηκε σε Νοσοκομείο Αναφοράς χωρίς δυστυχώς να δοθούν ικανοποιητικές λύσεις για την κάλυψη του πληθυσμού της περιοχής από άλλες ασθένειες. Η κυβέρνηση απέτυχε να επενδύσει στην υγεία για να μπορεί το κράτος να ανταπεξέλθει στο δεύτερο κύμα πανδημίας, απέτυχε να στελεχώσει με επάρκεια το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, να επενδύσει σε νέες δομές έτσι που να μην σταματήσουν τη λειτουργία τους όλες οι ειδικότητες σηματοδοτώντας με αυτή την κίνηση το οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη είχε μπροστά της οκτώ μήνες  να ετοιμάσει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Είναι προφανές από τους χειρισμούς ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αρκεί να υπενθυμίσουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 15/9/2020, για αποπεράτωση των εργασιών στον 2ο όροφο του Νοσοκομείου και τη χρήση του ως επέκταση του Νοσοκομείου Αναφοράς, η οποία συνοδεύτηκε με υπόσχεση που για αποπεράτωση των εργασιών μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
Στα πολλά άλλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο Αναφοράς, έχει προστεθεί και το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Επαρχίας.  Εδώ και μήνες έχει σταλεί από τη διεύθυνση του νοσοκομείου σχετικό αίτημα για στελέχωση της μονάδα αιμοκάθαρσης, χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση από  τον ΟΚΥΠΥ. Οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο αφού δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη από νεφρολόγο για αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Λάρνακας δεν επιτρέπεται λόγω της πανδημίας.

Επιτέλους οι κυβερνόντες οφείλουν  να αντιληφθούν πως στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου δεν υπάρχει κάποιο άλλο  ιατρικό  κέντρο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς  της Επαρχίας, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να πρέπει να μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Λάρνακας ή Λευκωσίας για περίθαλψη και νοσηλεία, πολλές φορές με τεράστιους κινδύνους λόγω της απόστασης.
Κατανοούμε τη σοβαρότητα της πανδημία, όμως ο Covid  δεν είναι η μοναδική ασθένεια και ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα από άλλες ασθένειες λόγω έλλειψης υποδομών.

Το ΑΚΕΛ θα λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών όπως η εγγραφή του θέματος στην Βουλή, και η διευθέτηση συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας για επίλυση του ζητήματος και διεκδίκησης τη πλήρους λειτουργίας και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.
Το ΑΚΕΛ με συνέπεια θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων σε ποιοτική υγεία.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Την ενοχή του για ενδοοικογενειακή βία ομολόγησε ο άνδρας που έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στο viral φόρεμα που όλο το Ίντερνετ αναρωτιώταν αν είναι μπλε ή χρυσό. Ειδικότερα ο Κέιρ Τζόνστον παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να στραγγαλίσει τη σύζυγό του. Ο 38χρονος εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης την Πέμπτη, όπου ομολόγησε την ενοχή του για μια «τρομακτική» επίθεση στη σύζυγό του, Γκρέις Τζόνστον. Το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του μέχρι τη δίκη του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου. Μάλιστα, δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ο ίδιος φαίνεται ότι έχει ιστορικό ενδοοικογενειακής κακοποίησης απέναντί της. Το ζευγάρι, που κατάγεται από νησί στα ανοιχτά της Σκωτίας, έγινε παγκόσμια γνωστό μετά τον γάμο τους το 2015, αφού η μητέρα της νύφης φόρεσε ένα φόρεμα που προκάλεσε συζήτηση σχετικά με τα πραγματικά του χρώματα. Άλλοι το έβλεπαν μαύρο και μπλε, ενώ άλλοι είδαν λευκό και χρυσό. forema23_2 Tο φόρεμα που δίχασε το Ίντερνετ Το «φόρεμα που γκρέμισε το Διαδίκτυο» έγινε viral από φωτογραφία καλεσμένης στον γάμο, η οποία απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. Η πρόσκαιρη δημοσιότητα όμως για το ζευγάρι πήρε τέλος και λίγο μετά αποκαλύφθηκε ότι η κοινή τους ζωή κάθε άλλο πάρα ομαλή ήταν. Ο Τζόνστον, μεταξύ Απριλίου του 2019 και Μαρτίου του 2022, κατηγορήθηκε ότι έσπρωξε τη σύζυγό του, της έβαζε τις φωνές, την απειλούσε με μαχαίρι και απειλούσε να τη σκοτώσει. Έκανε επίσης κεφαλοκλείδωμα στη σύζυγο του και την έσυρε από παμπ, όταν εκείνη αρνήθηκε να φύγει μαζί του. Ακόμη κατηγορήθηκε ότι απομόνωσε τη σύζυγό του από τους φίλους της και παρακολουθούσε τις κινήσεις της και τα οικονομικά της. Η συμπεριφορά του φέρεται να κορυφώθηκε όταν προσπάθησε να τη στραγγαλίσει.

Την ενοχή του για ενδοοικογενειακή βία ομολόγησε ο άνδρας που έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στο…

13 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Αξιολογούνται προσφορές για πτητικά μέσα πυρόσβεσης

Η διαδικασία αξιολόγησης προσφορών για πτητικά μέσα πυρόσβεσης είναι «εντός του χρονοδιαγράμματος» δήλωσε σήμερα η…

13 Μαΐου, 2024

«Πρόκληση» για το Υπ. Εσωτερικών η ημέρα των εκλογών – «Δεν θα υπάρξουν προβλήματα»

«Πρόκληση» για το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι η ημέρα των εκλογών για ανάδειξη μελών του…

13 Μαΐου, 2024

Θα ενημερώσει Γκουτέρες για τις επαφές της η Ολγκίν

Δεν θα σταματήσει να πιέζει για διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε τη Δευτέρα η…

13 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Καταζητούνται τρία πρόσωπα για υπόθεση κλοπής (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση και τον εντοπισμό των τριών…

13 Μαΐου, 2024

Γυμνάσιο Ξυλοφάγου: Μαθητές δημιούργησαν «πράσινη αυλή» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα παιδιά της Ειδικής Μονάδας με τη βοήθεια των καθηγητριών και των σχολικών συνοδών τους…

13 Μαΐου, 2024