ΑΚΕΛ: Τα ονόματα στην επ. Αμμοχώστου για τις Βουλευτικές – Ποιοι προτείνονται

Ποια ονόματα προτείνονται για το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο - Δύο "παλιοί" και εννέα νέα πρόσωπα θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο

AKEL exclusive, ΑΚΕΛ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021, Βουλευτικές Εκλογές 2021

Το Σάββατο αναμένεται να επικυρωθούν μέσω της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ τα ονόματα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου. Εντός της ημέρας σήμερα, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε επίπεδο επαρχιών μετά και τις επαρχιακές συνδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις

Μάλιστα, οι επαρχιακές επιτροπές αναμένεται να προχωρήσουν σε αξιολογήσεις των ονομάτων τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον ή προτάθηκαν από τις επαρχιακές επιτροπές, και στη συνέχεια θα καταρτιστεί ο κατάλογος ο οποίος θα σταλεί στην Κεντρική Επιτροπή.

Τα ονόματα που προτείνονται για το ψηφοδέλτιο

Ενδιαφέρον στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για την επαρχία Αμμοχώστου προκαλεί το γεγονός ότι μόνο δύο εκ των ονομάτων είναι “παλιοί” γνώριμοι από τη θητεία τους ως βουλευτές, και συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Κέττηρο και τον Γιαννάκη Γαβριήλ ο οποίος μάλιστα αναπλήρωσε ως επιλαχών τον Χρηστάκη Τζιοβάνη που υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο του Al Jazeera με τα χρυσά διαβατήρια.

Στα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των προτεινόμενων είναι αυτό της δημοσιογράφου Γιάννας Ιακώβου (Νέες Δυνάμεις) και του Γιώργου Κουκουμά, γιού της Σκέυης Κούτρα-Κουκουμά η οποία δεν θα επαναδιεκδικήσει, του Θουκή Θουκιδίδη, του Κώστα Κωνσταντίνου και της Γεωργίας Τσαλακού, Νομικού και Συντονίστριας ΠΟΓΟ Αμμοχώστου και δημοτικής συμβούλου Λύσης.

Στους προτεινόμενους περιλαμβάνεται και το όνομα του Επαρχιακού Γραμματέα του Κόμματος και Αντιδημάρχου Αμμοχώστου, Χρύσανθου Ζαννέτου αλλά και του υπεύθυνου ιατρού-συντονιστή της μονάδας Covid-19 του Νοσοκομείου Αναφοράς (Γ.Ν. Αμμοχώστου) και παγκύπριου συντονιστή εισαγωγών Covid-19 αλλά και γενικού αρχηγού και γιατρού της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Νεας Σαλαμίνας Αμμοχώστου Δρ Χρήστου Κυπρή ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να δέχθηκε προταση απο το ΑΚΕΛ για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στην επαρχία Αμμοχώστου, στις Νέες Δυνάμεις.

Περιλαμβάνονται, επίσης, τα ονόματα του Διεθνολόγου Δρ Πάμπου Χρυσοστόμου, του Σπύρου Βασιλείου, του Αντρέα Κουννή, του Κυριάκου Σιαμπτάνη και του Πέτρου Χοίρα.

Στην περίπτωση της επαρχίας Αμμοχώστου, η επαρχιακή συνδιάσκεψη καλείται να επιλέξει τους 11 που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο.

Famagusta.News