Αλέξης Κωνσταντίνου: Λίγα λόγια εκ βάθους καρδίας

Άρθρο του Υποψήφιου Βουλευτή με την Αλληλεγγύη στην Αμμόχωστο, Αλέξη Κωνσταντίνου

Αλέξιος Κωνσταντίνου φώτο 1536x1032 1 770x513 1 Αλέξης Κωνσταντίνου, Αρθρογραφία Βουλευτικών, Βουλευτικές Εκλογές 2021

Tου Αλέξη Κωνσταντίνου*

Αγαπητές μου συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό μαζί με την αποφασιστικότητα μου για κάθοδο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου με το κίνημα «Αλληλεγγύη».

Οι λόγοι πολλοί, καθώς η λύση του εθνικού μας προβλήματος σχοινοβατεί μεταξύ μιας αποκεντρωμένα «θολής» ομοσπονδίας με έκδηλα χαρακτηριστικά συνομοσπονδίας και επικρεμάμενο τον κίνδυνο των δύο κρατών.

Η κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο απαιτεί την αναδιοργάνωση των θεσμών, καθώς η Κύπρος μαστίζεται από σκάνδαλα και βασιλεύει η διαφθορά, γεγονός που απομακρύνει τους πολίτες από τις εκλογικές διαδικασίες και τους νέους από τα κοινά.

Επιπρόσθετα, η οικονομική κρίση που συνδέεται με την απώλεια ρευστότητας και την πανδημία καταδεικνύει ότι η ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας τυγχάνει δυσχερές εγχείρημα και είναι κρίση πρωτίστως αξιακή!!!

Έτσι, διαφθορά, πανδημία και κρίση βαθμιαία μετουσιώνονται σε ζήτημα συλλογικής ευθύνης κατά τη διακυβέρνηση της χώρας που επιτάσσει την ατομική ενεργοποίηση και εγρήγορση όλων μας δια της ψήφου για την αντιμετώπισή τους.

Για την αγαπημένη μας πόλη Αμμόχωστο η παντελής περιφρόνηση των ψηφισμάτων 550 και 789 με το σταδιακό άνοιγμα των Βαρωσίων, φέρει τους Αμμοχωστιανούς προ του αμείλικτου διλήμματος της συνέχισης του ανένδοτου αγώνα  για απελευθέρωση ή του επαχθούς συμβιβασμού της συνοίκησης στο Βαρώσι υπό τη δαμόκλειο σπάθη των κατακτητών και σε καθεστώς αντίθετο με Διεθνές Δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο.

Σε αυτήν ακριβώς τη δύσκολη συγκυρία αποφάσισα να κατέλθω για πρώτη φορά στον κεντρικό πολιτικό στίβο της χώρας μας, διεκδικώντας την ψήφο σας. Σε αυτήν την πόλη και σε εσάς, τους συμπολίτες και συμπατριώτες μου, φιλοδοξώ αταλάντευτα να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις, ορμώμενος αποκλειστικά από αγνό δημοκρατικό πατριωτισμό για να αγωνιστώ για τα δίκαια του Λαού μας και του Ελληνισμού της Κύπρου!!!

Για να μην έχουν αύριο τα παιδιά μου, την ίδια με εμένα μοίρα, αλλά για να γεννηθούν, να μάθουν, να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στην Βασιλεύουσα Αμμόχωστο!!!

Η ενασχόλησή μου επί είκοσι χρόνια με τη μαχόμενη – κατά βάση ποινική – δικηγορία, οι γνώσεις στις διεθνείς σχέσεις, η για μια δεκαετία και πλέον ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία, η συνεχής παρουσία μου στο παροικιακό κίνημα, υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης, αλλά και η συμμετοχή στο παγκόσμιο παροικιακό κίνημα των Κυπρίων της διασποράς αποτελούν τα εφόδιά μου για να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου για την Κύπρο μας.

Βασικό  μέλημα μου είναι η  υπηρέτηση των ανθρωπίνων αξιών και δικαιωμάτων, του συνανθρώπου, της Δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής, της εντιμότητας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Αυτές τις αρχές σκοπεύω αταλάντευτα να υπηρετήσω από τα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων και αυτές αποτελούν τη βάση του συμβολαίου μου με τον Λαό.

Κύριος στόχος μου είναι να υπηρετήσω τις αξίες και τα δίκαια της μαρτυρικής μας μεγαλονήσου και σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές.

* Δικηγόρος / Ακαδημαϊκός / Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου με το Κίνημα «Αλληλεγγύη»