“Αλίμονο αν υπάρξει έστω και ένα σπίτι στην επ. Αμμοχώστου χωρίς ένα πιάτο φαΐ”

Η έκκληση του Αντρέα Πιττάτζιη σε ανάρτησή του

92339070 10221399447352756 3027596084164689920 n Coronavirus

Έκκληση προς όλους να συμβάλουν στην έμπρακτη στήριξη όλων των συνανθρώπων μας στην επαρχία Αμμοχώστου αυτές τις δύσκολες ώρες απευθύνει ο Αντρέας Πιττάτζιης.

Αυτούσια η ανάρτησή του:

“Ετούτες τις ώρες, προσευχή είναι η ανθρωπιά, επιστράτευση η συμπόνοια.

Ευτυχίσαμε να γεννηθούμε σε ένα μέρος του πλανήτη, προικισμένο με πολλές φυσικές καλλονές. Με χρυσές αμμουδιές και πληθώρα τουριστών που μας επισκέπτονται.

Δραστηριοποιούνται στην Επαρχία Αμμοχώστου πολλές επιχειρήσεις με τεράστιο οικονομικό εκτόπισμα, με πλούσιους Δήμους και κοινότητες.

Αλίμονο αν με τα ανωτέρω δεδομένα, υπάρξει έστω και ένα σπίτι στην Επαρχία Αμμοχώστου που δεν έχει ένα πιάτο φαΐ, που δεν έχει ένα ρούχο να σκεπαστεί, που δεν έχει γάλα να δώσει στα μωρά του.

Κάθε μέρα που περνά αυξάνονται ραγδαία ή προγραμματίζονται απολύσεις, παρά τα όσα όμορφα λέγονται από τους πολιτικούς μας. Οι εργοδοτούμενοι είναι οι πρώτοι που θα νιώσουν βαθιά στα σπλάχνα τους το μαχαίρι της κρίσης.

Ετούτες τις ώρες, προσευχή είναι η έμπρακτη ανθρωπιά, επιστράτευση η συμπόνοια. Δεν είναι ούτε με νηστείες ούτε με Δεήσεις που θα βοηθηθούν αυτοί άνθρωποι. Αυτή είναι η εκκλησία και αυτό το εικονοστάσι μας. Η ιστορία μας δίδει την ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε Άνθρωποι και όχι αναίσθητοι ή ζώα αρπακτικά. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, ζητείται ελπίς, ζητούνται άνθρωποι.

We rise and fall as one people.”