Περιοδεία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο πραγματοποίησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συνομίλησε με τουρκοκύπριους καταστηματάρχες και περαστικούς

256
©Famagusta.News

Περιοδεία στην εντός των τειχών κατεχόμενη Αμμόχωστο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τη θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού που κλείνει τον 5ο χρόνο επαναλειτουργίας του από το 1958.

Διαβάστε επίσης: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Με πλήθος κόσμου η λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

©Famagusta.News

Τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου, παρακολούθησαν Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και πολλοί επίσημοι.

©Famagusta.News

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του μετά τη Λειτουργία αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της κοινής αυτής εκδήλωσης θρησκευτικού χαρακτήρα.

©Famagusta.News

Ανέφερε συγκεκριμένα ο κύριος Νεοφύτου: «Είμαστε εδώ μετά από πρωτοβουλία της Κίνησης Αμμόχωστος Επιστροφή, τον Δήμαρχο Αμμοχώστου τον Μητροπολίτη και συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους. Μια είναι η Κύπρος ένας ο ήλιος που τη φωτίζει ένας ο λαός μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την ευλογημένη ώρα της επανένωσης της πατρίδας μας. Σήμερα είναι η γιορτή της Αγίας Άννας και είναι και η 5η χρονιά από τη λειτουργία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Εξορινού που είχε σταματήσει πολύ πριν το 1974, το 1958. Αυτοί οι συμβολισμοί ξέρετε….».

©Famagusta.News

Ο κύριος Νεοφύτου, πρόσθεσε: «Είμαστε ένας λαός που πιστεύουμε σε διαφορετικές θρησκείες όπως σε όλο τον κόσμο, και μπορεί να συνυπάρξει η Χριστιανοσύνη με την άλλη θρησκεία. Μία είναι η χώρα μας. Είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί και πρέπει να σεβαστούμε τους Τουρκοκύπριους και τη θρησκεία τους, όπως και εκείνοι να σεβαστούν τις ρίζες μας, την παράδοση μας. Είναι μέσα από αυτή την αλληλοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό που θα κτίσουμε ξανά το κοινό μας αύριο».

Σε ότι αφορά στις προσδοκίες για επίλυση του Κυπριακού, ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχει παράθυρο ελπίδας, παρά τις χαμηλές προσδοκίες που υπάρχουν σε ΕΚ και ΤΚ. «Μπορεί αν μην υπάρχουν υψηλές προσδοκίες στο σύνολο του Κυπριακού λαού και εντός της ΤΚ και της ΕΚ Κοινότητος. Βλέπω όμως το φως να αναλαμπίζει. Βλέπω ξανά ένα μικρό παράθυρο ελπίδας να ξανανοίγει. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να το κρατήσουμε ανοικτό αλλά να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επανέναρξη το συντομότερο δυνατόν των συνομιλιών».

Famagusta.News