Προσπάθησαν να πουλήσουν κλεμμένα από το Βαρώσι σε Ε/κ

312

Τέσσερα άτομα στα κατεχόμενα τελούν υπό κράτηση με την κατηγορία ότι έκλεψαν αντικείμενα από την κλειστή περιοχή των Βαρωσίων και προσπάθησαν να τα πωλήσουν σε έναν Ελληνοκύπριο.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, δύο άνδρες, οι Μουσταφά Τσελίκ και Αντίλ Ερντέν κρατούνται για την υπόθεση εδώ και 21 μέρες ενώ υπό κράτησαν και δύο ακόμη άνδρες που ασχολούνται με αντίκες, οι Ταμέρ Μπορανσέλ και Τζιαντάς Οζ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο σπίτι του Τσελίκ στο χωριό Γαϊδουράς, κοντά στην Αμμόχωστο, έγινε έφοδος από ειδική ομάδα της «αστυνομίας». Εκεί και ο Ερντέν και στην κατοχή τους βρέθηκε μία ταμπέλα στα ελληνικά και οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση.

Σε θεληματική κατάθεσή του ο Τσελίν, όπως αναφέρεται, ενέπλεξε τον Μπορανσέλ και ακολούθησαν νέες έρευνες με βάση τις οποίες συνελήφθησαν οι Μπορανσέλ και Οζ, ενώ εντοπίστηκαν και άλλα αντικείμενα που οι δύο αρχικά συλληφθέντες είχαν κλέψει από ακίνητα στην εντός της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων, κυρίως ταμπέλες από μαγαζιά Ε/κ. Τα αντικείμενα βρέθηκαν στα σπίτια των Μπορανσέλ και Οζ σε Κερύνεια και Αμμόχωστο, μαζί και με έπιπλα.

Χθες η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου» Αμμοχώστου το οποίο διέταξε όπως οι τέσσερεις ύποπτοι τεθούν υπό νέα 3ημερη κράτηση.