Αγωνία Αμμοχωστιανών για την περίκλειστη πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς σχολιάζουν οι τουρκοκύπριοι Αμμοχωστιανοί την κίνηση του ψευδοκράτους

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στον προσφυγικό κόσμο της Αμμοχώστου για τις νέες προκλήσεις του ψευδοκράτους περί ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Οι δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι για την είσοδο ομάδας ειδικών εντός των Βαρωσίων για καταγραφή των περιουσιών και του ψευδοπρωθυπουργού περί μετατροπής της Αμμοχώστου σε Λας Βέγκας προκάλεσαν δικαιολογημένα τον φόβο στους Αμμοχωστιανούς.

Από την πλευρά της η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου εκφράζει την αγωνία της για το τί μέλλει γενέσθαι με τα σημαντικά εκκλησιαστικά μνημεία εντός της περίκλειστης περιοχής.

Την ίδια ώρα ομάδες τουρκοκυπρίων Αμμοχωστιανών ακτιβιστών αντιτίθενται με την ψευδοκυβέρνηση ζητώντας την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Σερντάρ Ατάι, μέλος της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο μιλώντας στο Σίγμα υποστήριξε και τη συμμετοχή των Ελληνοκυπρίων στην ομάδα καταγραφής.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ ανέφερε λακωνικά ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων.

Δείτε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Sigma: