Αμμόχωστος: “Ένα μήνυμα, μια κραυγή, ένα χρέος” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συνάντηση Δήμου Αμμοχώστου με με Πρέσβεις και Επιτετραμμένους των Χώρων μελών Ε.Ε. και των Η.Ε. στην Κύπρο

Υπό τον τίτλο “Remember Famagusta, ENA MHNYMA, MIA KPAYΓH, ENA XPEOΣ” πραγματοποιήθηκε χθες ειδική εκδήλωση – συνάντηση με με τους Πρέσβεις και Επιτετραμμένους των Χώρων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η συνάντηση είχε απώτερο σκοπό να ενημερωθούν για την Αμμόχωστο και να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις των χωρών τους τον πόθο για επιστροφή.

Η όλη εκδήλωση, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου, ήταν μια πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές θέσεις του Δήμου αναφορικά με την Αμμόχωστο η όποιες είναι βασισμένες στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Την ιστορική αναδρομή και διαχρονική σημασία της Αμμοχώστου ανέλαβε να παρουσιάσει η Άννα Μαραγκού, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις γενιές της οικογένειας Παπαθωμά, πατέρας, γιος και εγγονός οι οποίοι μέσα από προσωπικές εμπειρίες κατάφεραν να μεταφέρουν στους παρευρισκόμενους ηχηρά μηνύματα ενότητας και πόθου για επιστροφή.

Famagusta.News