Αμμόχωστος: Έντονες αντιδράσεις για τη “ρατσιστική παραλία”

Για δημιουργία νέων τετελεσμένων κάνει λόγο η Πρωτοβουλία "Αμμόχωστος η Πόλη μας"

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΕΜΝΟΝΑ exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα Αμμοχώστου

Εντατικά και μεθοδικά συνεχίζει τις προκλήσεις εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου το ψευδοκράτος.

Μετά το πράσινο φως που άναψε το λεγόμενο “υπουργικό συμβούλιο” για καταγραφή των περιουσιών της Αμμοχώστου, η κατοχική πλευρά μεταφέρει την προκλητικότητα και στην παραλία του κατεχόμενου Αγίου Μέμνονα, ανοίγοντας και φέτος την υπό παράνομη στρατιωτική διοίκηση οργανωμένη πλαζ, στην οποία επιτρέπεται η είσοδος μόνο για Τούρκους και για λεγόμενους “υπηκόους” τους ψευδοκράτους.

Ως εκ τούτου σε ανακοίνωσή τους τρεις οργανώσεις, η τουρκοκυπριακή πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο, το τουρκοκυπριακό κέντρο Αμμοχώστου και η κίνηση “Unite Cyprus Now” καλούν τους Τουρκοκυπρίους να αποκλείσουν την “ρατσιστική” όπως τη χαρακτηρίζουν παραλία.

Οργίλη αντίδραση Αμμοχωστιανών για νέα τετελεσμένα

Η εν λόγω ανακοίνωση προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των Αμμοχωστιανών οι οποίοι προειδοποιούν ότι η η λειτουργία της παραλίας αλλά και το άνοιγμά της για το κοινό θα δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο θέμα της Αμμοχώστου.

Η κατεχόμενη παραλία του Αγίου Μέμνονα άνοιξε οργανωμένα τον Ιούλιο του 2017 επιτρέποντας την είσοδο σε άτομα που κατέχουν τουρκική ταυτότητα ή ταυτότητα του ψευδοκράτους, μετά από συμφωνία του κατοχικού στρατού με το λεγόμενο Δημαρχείο Αμμοχώστου το οποίο τοποθέτησε ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και ναυαγοσωστικό πύργο.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”:

“Η ρατσιστική παραλία ή το τελευταίο σκαλοπάτι της αξιοπρέπειας

Δεύτερη ζωή δεν έχει.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, ας μπουν και οι Φίλοι….

Χάνεται και η ελάχιστη αξιοπρέπεια των Αμμοχωστιανών. Πρέπει, επιβάλλεται, λοιπόν, να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τους Τούρκους ή τουλάχιστον τους Τουρκοκύπριους.

Για να μπορούν να εισέρχονται στην οργανωμένη από τον τουρκικό στρατό παραλία των παιδικών τους χρόνων….

Είμαστε μια χώρα σε μόνιμες διακοπές, με ηγέτες να κρύβονται και να κρύβουν την πραγματικότητα και τον κόσμο να είναι σε μια μόνιμη σύγχυση.

Είμαστε η χώρα των νομικών και των παρανόμων.
Των νομικών που θησαυρίζουν και των παρανόμων που ελέγχουν τα πάντα.

Των Τουρκοκυπρίων συμπολιτών μας που θέλουν να είναι Ευρωπαίοι και συνέταιροι στο Νότο, αλλά κυρίαρχοι και ιδιοκτήτες της δικής μας πατρίδας στο βορρά.

Για εμάς δεν είναι μνημείο ρατσισμού η λειτουργία της συγκεκριμένης παραλίας του Αγίου Μέμνονα.

Είναι η ταφόπλακα κάθε ελπίδας επανένωσης της πατρίδας μας, αφού θα δημιουργήσει νέα τετελεσμένα σε καιρό ειρήνης και θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο τις δύο κοινότητες από το στόχο της επανένωσης.

Η παραλία έπρεπε να παραμείνει κλειστή περιμένοντας την λύση και επανένωση της πατρίδας μας.

Όσοι λοιπόν νομίζουν πονηρά ή ασυνείδητα ότι αυτό θα είναι το κοινό μας μέλλον, ας το σκεφτούν διπλά και τριπλά.

Εμείς οι τελευταίοι Αμμοχωστιανοί θα υπερασπιστούμε το κοινό μας μέλλον.”

Πηγή: SigmaTV