Αγγελίδης: «Ο ΠτΔ είχε πληροφορίες ότι κάτι θα γινόταν χθες στην Αμμόχωστο»(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο νομικός είπε ότι υπάρχουν εντονότατες πληροφορίες ότι πρόκειται να γίνει κάτι πολύ επιδεικτικό στην Αμμόχωστο σε σχέση και με τις εκλογές του ψευδοκράτους.

6adaf8134a3beca3a0147d79d51edeab Αμμόχωστος

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο νομικός Ανδρέας Αγγελίδης ο οποίος τοποθετήθηκε για το ζήτημα του επικείμενου παράνομου ανοίγματος της Αμμοχώστου.

Ο νομικός είπε ότι υπάρχουν εντονότατες πληρΑγοφορίες ότι πρόκειται να γίνει κάτι πολύ επιδεικτικό στην Αμμόχωστο σε σχέση και με τις εκλογές του ψευδοκράτους.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι χθες, ενώ ο Πρόεδρος δέχθηκε επίσκεψη από το Ανώτατο Δικαστήριο, προχώρησε σε επείγουσα διακοπή της συνάντησης, αφού είχε πληροφόρηση σύμφωνα πάντα με τον κ.Αγγελίδη, ότι κάτι θα συνέβαινε στην Αμμόχωστο.

«Έπρεπε και πρέπει στο θέμα της Ευρώπης να θέσουμε θέμα όχι μόνο για την ΑΟΖ αλλά και για την Αμμόχωστο με παραλληλισμό μάλιστα τη Λευκορωσία.

Εμείς έχουμε απόφαση Δικαστηρίου της Ευρώπης. Δεν αρκεί η διαμαρτυρία που κάνουμε στον ΟΗΕ», είπε ο νομικός.Κληθείς να απαντήσει για το τι άλλο μπορεί να κάνει ο ΠτΔ ο κ.Αγγελίδης είπε ότι οφείλει να αντιδράσει και ο κυπριακός λαός. «Ένας λαός που δεν διαμαρτύρεται τι μήνυμα στέλνει προς τους ξένους», διερωτήθηκε.

«Οι Αμμοχωστιανοί έδειξαν όπως κι όλοι οι εκτοπισμένοι έδειξαν μεγάλη αγάπη στην πατρίδα. Διεκδικούσαν την πλήρη αποκατάσταση της ιδιοκτησίας τους.

Μερικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε διευθετήσεις», είπε ο κ.Αγγελίδης. «Με αυτό σαν δεδομένο, υπήρχε και οργανωμένη προσπάθεια με νομικούς συμβούλους. Αυτά πρέπει να μελετηθούν αλλά κατά την άποψή του δεν μπορεί να αφεθεί η ιδιωτική συμπαράσταση χωρίς την καθοδήγηση του Κράτους», συμπλήρωσε ο νομικός.

Δείτε την παρέμβαση του κ.Αγγελίδη στο βίντεο πιο κάτω.

Πηγή: Sigmalive