Απέσυρε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αμμοχώστου ο Παύλος Αναστασιάδης

67893320 600469083694106 6168318866716884992 n Δήμος Αμμοχώστου

«Το όνομά μου δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον μεταξύ των υποψηφίων για πλήρωση της θέσης του Δημάρχου Αμμοχώστου», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Παύλος Αναστασιάδης, το όνομα του οποίου είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των εν δυνάμει υποψηφίων κοινής αποδοχής για τη θέση του Δημάρχου Αμμοχώστου.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική για μένα τη συμπερίληψη του ονόματός μου μεταξύ των δύο υποψηφίων κοινής αποδοχής που το ΑΚΕΛ πρότεινε στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, μετά από επί του θέματος εισήγηση του αρμόδιου Επαρχιακού Σώματος το περασμένο Σάββατο, 27 Ιουλίου».

«Τιμητική επίσης είναι η ένταξη του ονόματός μου στους προταθέντες από το ΔΗΚΟ υποψηφίους κοινής αποδοχής. Εξίσου τιμητική για το άτομό μου θεωρώ τη χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ να με αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής για πλήρωση της θέσης του Δημάρχου Αμμοχώστου», προσθέτει.

Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει προς όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις «την ειλικρινή εκτίμησή μου για την τιμή που μου έκαναν».

Ως γνωστό, συνεχίζει, « δεν κατέστη τελικά δυνατή η κατάληξη, μεταξύ όλων των πιο πάνω κομμάτων, σε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής. Ως εκ τούτου, επιθυμώ να διευκρινίσω πως το όνομά μου δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον μεταξύ των υποψηφίων για πλήρωση της θέσης του Δημάρχου Αμμοχώστου».

«Η υποβολή και προώθηση, αλλά και η όποια αξία της προτεινόμενης ανεξάρτητης υποψηφιότητάς μου, έγκειτο ακριβώς στο κοινά αποδεκτό της. Με την προοπτική να λειτουργήσω, εάν ήθελε αναδειχθώ, συλλογικά και ενοποιητικά με μόνο γνώμονα το καλό της Πόλης μας, αξιοποιώντας προς τούτο και την όποια διπλωματική πείρα και γνώσεις μου», αναφέρει.

«Θα ήθελα ακόμη να καταστήσω σαφές», αναφέρει, « πως ουδεμία προσωπική φιλοδοξία για θέσεις και αξιώματα με διακατέχει. Μόνη μου έγνοια ήταν, είναι, και παραμένει, η σωτηρία της Αμμοχώστου και της Κύπρου όλης. Για το σκοπό αυτό, είμαι έτοιμος να διαθέσω το άπαν των δυνάμεών μου και, βεβαίως, να στηρίξω, εκεί και όπου μπορώ, το νέο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι στιγμές για την Αμμόχωστο, και την Κύπρο, είναι κρίσιμες, όλοι χρειάζονται και όλοι χωράνε, κανείς δεν περισσεύει».

Αναφέρει, επίσης, ότι «δεν μπορώ παρά να εκφράσω την εκτίμηση και ευχαριστίες μου και σε όλους τους επιφανείς Αμμοχωστιανούς οι οποίοι έκριναν ότι το πρόσωπό μου θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για την πραγμάτωση της ιδέας για έναν ανεξάρτητο, κοινά αποδεκτό υποψήφιο για τη Δημαρχία Αμμοχώστου, και που εργάσθηκαν, προώθησαν και στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή. Ιδιαίτερα σε εκείνον που είχε τη σκέψη και την υπέβαλε στα κόμματα».

«Χρέος μου, τέλος, να μνημονεύσω και πάλι τον τέως Δήμαρχό μας Αλέξη Γαλανό. Ας η αδόκητη απώλειά του αποτελέσει έναυσμα για ανανέωση και ενδυνάμωση του καλού αγώνα για τη σωτηρία της Αμμοχώστου και της Κύπρου, της μίας και ακέραιης πατρίδας. Η Αμμόχωστος δείχνει και ανοίγει το δρόμο για την Κύπρο όλη», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης.