Άσφαιρες στο ντέρμπι της πρεμιέρας ΑΕΛ και Ανόρθωση

gYe6EGXLcEVtaWcL84ia

Ισόπαλες 0-0 αναδείχθηκαν ΑΕΛ και Ανόρθωση στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να χάνουν κυρίως τις ευκαιρίες στους στο β’ ημίχρονο.

Οι δύο σύλλογοι έδειξαν πάντως ότι χρειάζονται αρκετή δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, κάτι που ήταν αρκετά αναμενόμενο εάν λάβουμε υπόψη μας τη χρονική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε.

Το προφίλ του αγώνα:
Σε αργό ρυθμό κινήθηκε το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης στο Τσίρειο στάδιο, με τα πολλά φάουλ και τα δυνατά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν.

Ο Γιώργος Νικολάου μοίρασε τέσσερις κάρτες σε αυτό το διάστημα, τρεις για τους γηπεδούχους και μια για τους φιλοξενούμενους.

Στο 20΄η Ανόρθωση έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου μετά από δυνατό σουτ του Ντούρις εκτός περιοχής, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βοζίνια.

Η ομάδα της Αμμοχώστου κρατούσε την μπάλα αλλά δεν έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον σύλλογο της Λεμεσού να μην ολοκληρώνει ούτε μια τελική προσπάθεια μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση για να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχασε πολύ καλή ευκαιρία με το απευθείας χτύπημα του Ράγιος στο 53′, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βοζίνια.

Η ΑΕΛ απάντησε με τη δική της μεγάλη ευκαιρία με τον Τεϊσέιρα να πιάνει την κεφαλιά στο 71′, ωστόσο να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Λόρια.

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου απώλεσε σπουδαία φάση στο 80′, όταν ο Ράγιος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού, στο τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική ασίστ του Καλτσά. Από την άλλη ο Αβραάμ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόρια αφού η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ στο 85′.

Η ταυτότητα του αγώνα:
ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Τζούνιορ, Γκοντάλ (46′ Γουίλερ), Α. Τεϊσέιρα, Αβραάμ, Γκαστανιάγα, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς (46′ Κάρλος), Γκαζαριάν, Τόρες (63′ Ζντρασκόφσκι)

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Νταουσβίλι, Βασιλακάκης (73′ Μανθάτης), Εγγλέζου, Ράγιος, Οκριασβίλι (63′ Καλτσάς), Ντούρις (65′ Σαντίκ)

Κίτρινες: Αγκάνοβιτς, Αντάμοβιτς, Γκοντάλ, Γουίλερ / Ντούρις

Πηγή: omada