ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Τελέστηκαν τα εγκαίνια έκθεσης για την Κατεχόμενη Αμμόχωστο

Εκθεση8 Έκθεση Ζωγραφικής, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα Αμμοχώστου

Τα εγκαίνια της Έκθεσης του Τουρκοκύπριο καλλιτέχνη Umit Inatci υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αμμοχώστου, κ. Αλέξη Γαλανού, τελέσθηκαν το Σάββατο, 18 Μαίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης πόλης μας στην Δερύνεια. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Η έκθεση με τίτλο, Famagusta Obscura, θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Πέμπτη, 23 Μαΐου.

Έκθεση6 Έκθεση Ζωγραφικής, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα ΑμμοχώστουΈκθεση4 Έκθεση Ζωγραφικής, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα Αμμοχώστου

 

Έκθεση1 Έκθεση Ζωγραφικής, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα Αμμοχώστου

Έκθεση9 Έκθεση Ζωγραφικής, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα Αμμοχώστου

Ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι, η έκθεση των έργων του υπό τον τίτλο «Famagusta Obscura», σκοπό έχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου η οποία διά της βίας των όπλων κατέχεται από τον Τουρκικό στρατό για σχεδόν μισό αιώνα. Την αφιερώνει δε στην μνήμη του μ. Τζιους Παγιάτα. Ο Ουμίτ Ινάτσι αναφέρει ότι, μαζί με τον μ. Τζιους Παγιάτα είχαν γεννήσει την ιδέα για διοργάνωση έκθεσης τέχνης με εκθέματα από καλλιτέχνες και από τις δύο κοινότητες, τα οποία και θα δωρίζονταν στον Δήμο Αμμοχώστου με σκοπό την δημιουργία ενός μελλοντικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ο Ουμίτ Ινάτσι καλεί όλους τους καλλιτέχνες όπως δωρίσουν ένα έργο τους στον Δήμο Αμμοχώστου ώστε η αρχική ιδέα μετατραπεί σε πράξη. Κάνει δε ο ίδιος την αρχή δωρίζοντας ένα έργο του στον Δήμο Αμμοχώστου.

Έκθεση7 Έκθεση Ζωγραφικής, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα Αμμοχώστου