Δήμος Αμμοχώστου: Εκδήλωση με θέμα το κόστος της τουρκικής εισβολής (εικόνες)

varosi8 Αλέξης Γαλανός

Στην παρουσία εκατοντάδων δημοτών Αμμοχώστου, άλλων προσφύγων και αριθμού βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου, δόθηκε χθες βράδυ το έναυσμα για την νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Αμμοχώστου με στόχο την προώθηση της Ισότιμης Κατανομής των Βαρών της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

varosi7 Αλέξης Γαλανός

Εφόδια για αξιολόγηση και περαιτέρω αξιοποίηση αποτελούν τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσίασαν ο πρόεδρος και τα στελέχη του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών αναλύοντας την μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου που εκπονήθηκε για αυτό τον σκοπό. Αυτούσια η παρουσίαση θα αναρτηθεί στο www.kentrikosforeas.org.cy εντός των προσεχών ημερών.

varosi6 Αλέξης Γαλανός

Ο Δήμος Αμμοχώστου ανέλαβε την δέσμευση να συγκεντρώσει τόσο τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης όσο και άλλες που αναμένονται και να ετοιμάσει το συντομότερο δυνατό τεκμηριωμένη και εφικτή πρόταση την οποία και θα προωθήσει στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στην βουλή και στους υποψήφιους προέδρους με σκοπό την λήψη δέσμευσης από πλευράς τους για υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων.

varosi3 Αλέξης Γαλανός

Για τον Δήμο Αμμοχώστου εξακολουθεί να παραμένει πρώτιστη προτεραιότητα η στήριξη των προσπαθειών για επιστροφή στην πόλη μας , για εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού για απελευθέρωση και επανένωση. Την ίδια όμως στιγμή, αφουγκραζόμενος τον δικαιολογημένο θυμό των δημοτών του, δηλώνει πως δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος και απλός θεατής στην άνιση και άδικη μεταχείριση που τυγχάνει 43 τώρα χρόνια ο προσφυγικός κόσμος και προς τούτο καλεί όλους τους πρόσφυγες σε συστράτευση.

varosi2 Αλέξης Γαλανός

Τονίζεται δε ότι για 43 τόσα χρόνια συζητείται έντονα το κόστος της λύσης. Είναι πλέον καιρός να βγει στην επιφάνεια το κόστος της μη λύσης για να γίνει πλήρως αντιληπτό και κατανοητό από όλους ότι οι πρόσφυγες έχουν επωμισθεί πλήρως το κόστος της εισβολής.

varosi1 Αλέξης Γαλανός

Τελειώνοντας, ο Δήμος Αμμοχώστου επιθυμεί όπως εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δήμο Αγίου Αθανασίου για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Famagust,,