Δήμος Αμμοχώστου: Εκδήλωση με θέμα το κόστος της τουρκικής εισβολής (εικόνες)

Στην παρουσία εκατοντάδων δημοτών Αμμοχώστου, άλλων προσφύγων και αριθμού βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου, δόθηκε χθες βράδυ το έναυσμα για την νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Αμμοχώστου με στόχο την προώθηση της Ισότιμης Κατανομής των Βαρών της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Εφόδια για αξιολόγηση και περαιτέρω αξιοποίηση αποτελούν τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσίασαν ο πρόεδρος και τα στελέχη του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών αναλύοντας την μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου που εκπονήθηκε για αυτό τον σκοπό. Αυτούσια η παρουσίαση θα αναρτηθεί στο www.kentrikosforeas.org.cy εντός των προσεχών ημερών.

Ο Δήμος Αμμοχώστου ανέλαβε την δέσμευση να συγκεντρώσει τόσο τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης όσο και άλλες που αναμένονται και να ετοιμάσει το συντομότερο δυνατό τεκμηριωμένη και εφικτή πρόταση την οποία και θα προωθήσει στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στην βουλή και στους υποψήφιους προέδρους με σκοπό την λήψη δέσμευσης από πλευράς τους για υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων.

Για τον Δήμο Αμμοχώστου εξακολουθεί να παραμένει πρώτιστη προτεραιότητα η στήριξη των προσπαθειών για επιστροφή στην πόλη μας , για εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού για απελευθέρωση και επανένωση. Την ίδια όμως στιγμή, αφουγκραζόμενος τον δικαιολογημένο θυμό των δημοτών του, δηλώνει πως δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος και απλός θεατής στην άνιση και άδικη μεταχείριση που τυγχάνει 43 τώρα χρόνια ο προσφυγικός κόσμος και προς τούτο καλεί όλους τους πρόσφυγες σε συστράτευση.

Τονίζεται δε ότι για 43 τόσα χρόνια συζητείται έντονα το κόστος της λύσης. Είναι πλέον καιρός να βγει στην επιφάνεια το κόστος της μη λύσης για να γίνει πλήρως αντιληπτό και κατανοητό από όλους ότι οι πρόσφυγες έχουν επωμισθεί πλήρως το κόστος της εισβολής.

Τελειώνοντας, ο Δήμος Αμμοχώστου επιθυμεί όπως εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δήμο Αγίου Αθανασίου για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Famagust,,

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Αυτοί είναι οι 46 υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών (Κατάλογος)

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι τα πιο κάτω πρόσωπα υπέβαλαν υποψηφιότητα για το αξίωμα…

26 Απριλίου, 2024

Φρέναρος: Την Κυριακή ο 4ος Αγώνας του 32ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας και το Τμήμα Τοξοβολίας του Αθλητικού Σωματείου Φρενάρου FC2000 με την…

26 Απριλίου, 2024

Σχολή ποδοσφαίρου ΠΑΟ/ΑΕΝ Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου: Δέχεται αιτήσεις από προπονητές

Η σχολή ποδοσφαίρου ΠΑΟ/ΑΕΝ Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου δέχεται αιτήσεις από προπονήτριες και προπονητές για την…

26 Απριλίου, 2024

Μεγάλο Σάββατο και Πάσχα με άφθονο φαγητό στην Ταβέρνα Καμασιάς

Η ταβέρνα Καμασιάς όπως κάθε χρόνο τιμά την παράδοση του Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο η…

26 Απριλίου, 2024

Η μαθήτρια του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Παναγιώτα Κουτσού έγινε Υφυπουργός Τουρισμού για μια μέρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Περιοδεία στην τουριστική περιοχή του Πρωταρά πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 ο Υφυπουργός Τουρισμού…

26 Απριλίου, 2024

Υπουργικό: Σειρά μέτρων κατά αδήλωτης εργασίας – Ανησυχεί η αυξητική τάση

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης της αδήλωτης και παράνομης εργασίας, εκφράζοντας…

26 Απριλίου, 2024