Δήμος Αμμοχώστου: Καταδικάζει την αλλαγή ονομασίας Λεωφόρου Κένεντι στην Αμμόχωστο

"Η μόνη νόμιμη και αναγνωρισμένη αρχή η οποία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε ονοματοθεσία δρόμων είναι ο Δήμος Αμμοχώστου"

viber image 2020 11 24 11 52 45 ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΚΕΝΕΝΤΥ, Δήμος Αμμοχώστου

O Δήμος Αμμοχώστου, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την προκλητική ενέργεια των κατοχικών δυνάμεων της Τουρκίας για αλλαγή της ονομασίας της ιστορικής Λεωφόρου Κένεντι στην Αμμόχωστο, ανήμερα της δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου στις 22 Νοεμβρίου το 1963, μετονομάζοντας την σε “οδό Σεμίχ Σαντζάρ”.

“Αποτελεί τεράστια πρόκληση και ασέβεια αφενός μεν γιατί πρόκειται για τον Επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και αφετέρου γιατί γίνεται προσπάθεια μια από τις άλλοτε κυριότερες ιστορικές και πολυσύχναστες οδούς της πόλης μας να αλλάζει τόσο τοπογραφικά όσο και ιστορικά”, σημειώνει ο Δήμος.

Επίσης εκφράζει απερίφραστη λύπη προς την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ, για την προσβλητική αυτή ενέργεια, τονίζοντας ότι η μόνη νόμιμη και αναγνωρισμένη αρχή η οποία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε ονοματοθεσία δρόμων είναι ο Δήμος Αμμοχώστου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

O Δήμος Αμμοχώστου καταδικάζει την προκλητική ενέργεια των κατοχικών δυνάμεων της Τουρκίας οι οποίοι προχώρησαν σε αλλαγή της ονομασίας της ιστορικής Λεωφόρου Κένεντι στην Αμμόχωστο, ανήμερα της δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου στις 22 Νοεμβρίου το 1963 και μετονομάζοντας την σε “οδό Σεμίχ Σαντζάρ”. Αποτελεί τεράστια πρόκληση και ασέβεια αφενός μεν γιατί πρόκειται για τον Επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι του τουρκικού στρατού κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και αφετέρου γιατί γίνεται προσπάθεια μια από τις άλλοτε κυριότερες ιστορικές και πολυσύχναστες οδούς της πόλης μας να αλλάζει τόσο τοπογραφικά όσο και ιστορικά. Τέλος, εκφράζουμε την απερίφραστη λύπη μας προς την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο κα. Τζούντιθ Γκάρμπερ για την προσβλητική αυτή ενέργεια, τονίζοντας ότι η μόνη νόμιμη και αναγνωρισμένη αρχή η οποία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε ονοματοθεσία δρόμων είναι ο Δήμος Αμμοχώστου.