Δήμος Αμμοχώστου: Μεταστέγαση των γραφείων του – Όλες οι πληροφορίες

Ο Δήμος Αμμοχώστου αποδέχθηκε πρόταση αρμοδίων Υπουργείων για μεταστέγαση γραφείων του στα Κάτω Πολεμίδια

Screenshot 2021 04 07 105744 exclusive, Δήμος Αμμοχώστου

Ο Δήμος Αμμοχώστου αποδέχθηκε πρόταση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών για μεταστέγαση των γραφείων του στη Λεμεσό σε συγκεκριμένο κτίριο, στα Κάτω Πολεμίδια, ενώ όπως αναφέρει «δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε άλλο σώμα ή φορέα που το διεκδικεί».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το θέμα μεταστέγασης των γραφείων του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό, είναι κάτι το οποίο απασχολεί τον Δήμο από το 2018. Δυστυχώς, η κατάσταση του υφιστάμενου ενοικιαζομένου κτιρίου δεν επιτρέπει την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εργασιών του Δήμου, αφού δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού, του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε των δημοτών της Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ανέκαθεν όπως τα γραφεία του Δήμου παραμείνουν στον πυρήνα του προσφυγικού κόσμου του Δήμου στη Λεμεσό. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, αυτή είναι η τέταρτη προσπάθεια για μεταστέγαση του Δήμου σε κτίριο που παρέχει το κράτος. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να διευθετήσει το κράτος μετά από 47 χρόνια προσφυγιάς με τους δημότες της Αμμοχώστου να βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το συγκεκριμένο κτίριο στα Κάτω Πολεμίδια προτάθηκε στο Δήμο Αμμοχώστου τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2020, υπουργεία με τα οποία είχαμε συνεχή επαφή για την διευθέτηση του ζητήματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου αποφάσισε ότι θα αποδεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση με την προϋπόθεση ότι δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε άλλο σώμα ή φορέα το διεκδικεί».

Σημειώνεται ακόμα ότι η αποδοχή για το συγκεκριμένο κτίριο έγινε με ικανοποίηση αφού «μεγάλη μάζα του προσφυγικού κόσμου της Αμμοχώστου κατοικεί στα Κάτω Πολεμίδια κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε κοντά στον προσφυγικό κόσμο. Επιθυμία όλων, είναι η αγαστή συνεργασία και η ομαλή συνύπαρξή τόσο με τον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών όσο και με τους δημότες του».

Ο Δήμος Αμμοχώστου αναφέρει επίσης ότι «ομόφωνα θεωρούμε τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις και εκδηλώσεις περί του αντιθέτου ως άδικες. Το καλλιμάρμαρο Μέγαρο του Δήμου μας στην Αμμόχωστο μας περιμένει. Η μόνη μας ελπίδα είναι η επιστροφή, διότι φαίνεται ότι η προσφυγιά είναι πάντα προσφυγιά» καταλήγει η ανακοίνωση.