Δήμος Αμμοχώστου: Οργή για άρθρο εφημερίδας για «διαστρέβλωση ιστορίας»

Ανακριβές το άρθρο της 21ης Ιουνίου 2020.

Ammochostos01 Αμμόχωστος, άρθρο Πολίτη, δελτίο τύπου

Λύπη , απογοήτευση αλλά και μεγάλο θυμό προκάλεσε στους Αμμοχωστιανούς το άρθρο δημοσιογράφου σε εφημερίδα παγκύπριας κυκλοφορίας της 21 Ιουνίου 2020.

Σε Δελτίο Τύπου Δήμου το άρθρο χαρακτηρίζεται ως ανιστόρητο, αδικαιολόγητο, ανακριβές σε κάποια σημεία και ανάξιο κάθε διάψευσης, του ιδιαίτερα, όπως αναφέρεται, όσον αφορά τα γεγονότα του 1974,αφού ευτυχώς είναι ακόμη ζωντανοί κάποιοι από εκείνους που βίωσαν τις μαύρες εκείνες ημέρες της προδοσίας και του εξευτελισμού.

Έξω από κάθε λογική η επιμελής αποφυγή του να αναφερθεί τόσο σε όλους εκείνους που χάθηκαν εκείνες τις μέρες προασπιζόμενοι τόσο την Αμμόχωστο αλλά και την Κύπρο, όσο και στους άλλους στρατεύσιμους της πόλης αλλά και επαρχίας που μάχονταν με νύχια και με δόντια σε άλλα μέτωπα”, συνεχίζει το δελτίο.

“Παράνοια η καταδίκη, συνεχίζει, εκ μέρους του δημοσιογράφου, των γυναικόπαιδων και των αμάχων γενικά που δεν παρέμειναν να βιαστούν και να σφαγιαστούν απλώς για να μεγαλώσουμε την λίστα των θυμάτων.”

Ερωτηματικά όμως, εκφράζουν τα μέλη του Δήμου στο δελτίο, δηιουργεί και η θέση που κάποιος μπορεί να υπονοήσει μέσα από τα γραφόμενα του, ότι δηλαδή πατρίδα αυτονού δεν είναι και η Αμμόχωστος όπως και όλη η άλλη Κύπρος.

¨Οπως αναφέρεται, κατά εκείνον, πάντοτε, η Αμμόχωστος, αφορά μόνο τους Αμμοχωστιανούς, οι οποίοι, επειδή κάποιοι πραγματικά πρόδωσαν αυτό τον τόπο το 1974 και άφησαν ανοχύρωτη την Αμμόχωστο και ολόκληρη την Κύπρο, θα πρέπει να καταδικαστούν εις προσφυγιά αιώνιων, τόσον όλος ο απλός ο κόσμος της πόλης όσο και οι υπόλοιποι εκτοπισμένοι και εκδιωγμένοι συμπατριώτες μας!

“Απορίας άξιον είναι επίσης και η χρονική στιγμή που επέλεξε ο δημοσιογράφος να πει στους Αμμοχωστιανούς πως «…δεν τους αξίζει να τους επιτρέψουν να επιστρέψουν…» συνταυτιζόμενος πλήρως με τις θέσεις της Τουρκίας και των εδώ εγκάθετων της που επιδιώκουν με τεχνάσματα και με την δύναμη που τους δίνουν τα όπλα να εποικίσουν και την περιφραγμένη περιοχή της πόλης”

Η Αμμόχωστος είναι η Κύπρος, τονίζεται, ενώ πιο κάτω αναφέρεται πως χωρίς Αμμόχωστο δυστυχώς θα χάσουμε όλη μας την πατρίδα.

Και για μας πατρίδα μας είναι όλη η Κύπρος, από την Πάφο μέχρι τον Απ. Ανδρέα και από την Λάρνακα μέχρι την Κερύνεια , η κάθε πόλη, το κάθε χωριό η κάθε σπιθαμή.

Καλούν δε τον δημοριογράφο σε απολογία μετα εξής λόγια:

“Σας καλούμε να ανακαλέσετε και να απολογηθείτε και την ίδια στιγμή καλούμε την διεύθυνση της εφημερίδας να είναι πολύ πιο προσεκτική στο μέλλον με τα άρθρα των συνεργατών της ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα θέματα”.

Famagusta.News