Εγκαινίασε σειρά επαφών για την Αμμόχωστο ο Αβέρωφ (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Τουρκία πρέπει να πάρει σαφέστατο ευρωπαϊκό μήνυμα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

1 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Η Τουρκία πρέπει να πάρει σαφέστατο ευρωπαϊκό μήνυμα, είπε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εγκαινίασε επαφές με αιρετούς αξιωματούχους και οργανωμένα σύνολα και με επίκεντρο τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου.

“Ανοίξαμε κύκλο επαφών με επίκεντρο τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και τις απειλές για παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου. Μαζί με τους Βουλευτές της Επαρχίας και τον Επαρχιακό Γραμματέα αλλά και το Εκτελεστικό Γραφείο, συναντηθήκαμε με αιρετούς αξιωματούχους και οργανωμένα σύνολα της Αμμοχώστου. Είναι κοινή η προσπάθεια αποτροπής νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο και αφορά όλους τους Κύπριους” είπε ο κ. Νεοφύτου.

3 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Σημείωσε ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν και θα συμπεριλαμβάνουν και ειδική συνεδρία με έγκριτους νομικούς όπου και θα συζητηθούν και οι νομικές πτυχές που αφορούν τα Βαρώσια. Είπε ότι δεν αποκλείουν και μετάκληση ειδικών από το εξωτερικό.

“Η Τουρκία απειλεί αλλά η Κύπρος δεν είναι μόνη και δεν πρέπει να είναι μόνη. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε μέλος της μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος” συνέχισε.

2 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι μετά την ολοκλήρωση των επαφών, θα ενημερώσουν και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, “του φίλου της Κύπρου και προσωπικού μου φίλου, του κ. Manfred Weber, με σκοπό τη στήριξη των θέσεων μας και στο ζήτημα των Βαρωσίων. Η Τουρκία πρέπει να πάρει σαφέστατο ευρωπαϊκό μήνυμα”.