Εκδήλωση υπέρ της Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο

Εκδήλωση υπέρ της Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 08 18T180053.345 exclusive, Βαρώσι, εκδήλωση

Εκδήλωση, υπό μορφή πικετοφορίας, υπέρ της Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε χθες από τον Σύνδεσμο Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας έξω από τη Βρετανική Πρωθυπουργική κατοικία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος διαμαρτυρήθηκε εναντίον των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας και του Προέδρου της Ρετζίπ Έρντογαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ζητώντας σεβασμό στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.Ταυτόχρονα διαμαρτυρήθηκε εναντίον της βρετανικής Κυβέρνησης “που όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς να πιέσει την Τουρκία για να σταματήσει την κατοχή του 37% του κυπριακού εδάφους, αλλά στηρίζει σιωπηλά την Τουρκία στις παράνομες πράξεις της”.

Προστίθεται ότι “μεγάλη ήταν η απογοήτευση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η ουδετερότητα της Μεγάλης Βρετανίας έδινε σημάδια σιωπηλής αποδοχής και ενθάρρυνσης των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας”.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας Δρ Βασίλης Μαύρου είπε ότι “απαιτούμε η Βρετανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη με την υπογραφή της το 1960 όταν έδωσε την Ανεξαρτησία στην Κύπρο μετά από πολλά χρόνια αποικιοκρατικού ζυγού”.

Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Συνδέσμου στην Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους βουλευτές για τις προσπάθειες που κάνουν να αποτύχουν οι αποτροπιαστικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.

Κλείνοντας δήλωσε ότι ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιστροφή στην πόλη του Ευαγόρα και την παράδοση της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.