Εκκλησιασμός τον Ιούνιο στις κατεχόμενες εκκλησίες Αρχάγγελου Μιχαήλ και Απόστολου Βαρνάβα

α Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και το διήμερο 10 – 11 του μήνα στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 7:30 μέχρι τις 10:30 το πρωί, εκκλησιασμός στην ανακαινισμένη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ το Λευκόνοικο, για πρώτη φορά μετά από το 1974».

Της Θείας Λειτουργίας «θα προστεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, με τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Καρρά, τον Αρχιμανδρίτη Πανάρετο Κυπριανού από το Λευκόνοικο και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστούν και τα μνημόσυνα τεθνεώντων».

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο Λευκονοίκου στη Λευκωσία στις 06:45 το πρωί, από το Κέντρο «Κοσμύρια» στην Αραδίππου επίσης στις 06.45 το πρωί και από τον Αγιο Γεώργιο Χαβούζας στη Λεμεσό στις 06.30 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει γύρω στη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συνεστίαση στο κέντρο «Κοσμύρια» στην Αραδίππου».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δήμαρχο Ζήνα Λυσάνδρου – Παναγίδη στο τηλέφωνο 99694347 ή στο προσωρινό Δημαρχείο Λευκονοίκου στο τηλέφωνο 22462951.

Εξάλλου, ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρει ότι «κατά τη φετινή εορτή στην Ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, θα τελεστεί εσπερινός και Θεία Λειτουργία. Θα υπάρχουν λεωφορεία δωρεάν από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για μεταφορά όσων πιστών επιθυμούν να μεταβούν στην κατεχόμενη Μονή».

Συγκεκριμένα «το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι στις 17:45 το απόγευμα της Κυριακής 10 Ιουνίου, με ενδιάμεσες στάσεις στην Εκκλησία της Παναγίας στην Δερύνεια, στο Αρτοποιείο Θημωνιά στο Φρέναρος και στην Υπεραγορά της Λίτσας στις Βρυσούλες. Το ίδιο δρομολόγιο θα επαναληφθεί στις 07.00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2018».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στον εσπερινό της Κυριακής 10 Ιουνίου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο οποίος είναι και αδελφός της Μονής. Την Δευτέρα 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και του Μητροπολίτη Κορωνίας Παντελεήμονα, ο οποίος θα βρίσκεται στη Κύπρο το συγκεκριμένο διάστημα».

Οσοι ενδιαφέρονται να μεταβούν στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, «καλούνται να το αναφέρουν στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου μέχρι την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στο τηλέφωνο 23812444(0) καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν πότε επιθυμούν να μεταβούν στη Μονή (Εσπερινό ή Θεία Λειτουργία) και το σημείο επιβίβασης τους στο λεωφορείο».

Είναι απαραίτητο οι προσκυνητές «να έχουν μαζί τους νέα πλαστική ευρωπαϊκή ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, τα οποία δεν έχουν λήξει, ενώ είναι προτιμότερη η χρήση της ταυτότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ