Έμβρυα κατά «παραγγελία» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο – Ποιο το κόστος

Σε προορισμό για ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς έχει γίνει η κατεχόμενη Αμμόχωστος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανδρόγυνα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή καταφθάνουν στην Αμμόχωστο για χάρη του «γκουρού» της εξωσωματικής, Dr. Halil Ibrahim Tekin, ο οποίος τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους.

Το SigmaLive είχε φιλοξενήσει και παλαιότερο ρεπορτάζ της Daily Mail που κατέγραφε εμπειρίες Βρετανών που σπεύδουν στα κατεχόμενα για την εν λόγω διαδικασία.

Η διαδικασία αυτή, που διαφημίζεται και στο διαδίκτυο, πραγματοποιείται σε κλινική που λειτουργεί σε χώρους του τουρκοκυπριακού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, παρά τις καταγγελίες βουλευτών από τη Μεγάλη Βρετανία για τις πρακτικές που ακολουθεί κι είναι απαγορευμένες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε επικοινωνία με συνεργάτη του Dr. Tekin αναφέρθηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι περνούν από αιματολογικές εξετάσεις και για να προχωρήσει η διαδικασία καταβάλλουν το ποσό των 7.500 ευρώ, διαβεβαιώνοντας ότι το εγχείρημα έχει 100% επιτυχία.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθεί η επιχείρηση, μετά τις εξετάσεις η γυναίκα ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για περίπου μία εβδομάδα, με το κόστος της να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό που θα δώσει μαζί με τα έξοδα διαμονής στα Κατεχόμενα για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυπριακό, Αμμόχωστος και ΠΔΠ 2021-2027 στο επίκεντρο της συζήτησης Aναστασιάδη – Μισέλ