ΕΠ. ΑΜΜ/ΣΤΟΥ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Κίκης Κωνσταντίνου

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 84 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου.

Copy of Copy of Main Image x2 1 exclusive

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 84 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου.

Ο Κίκης Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 18 Μαίου 1939 στην Αμμόχωστο και μετά την πραγματοποίηση των σπουδών του στην Ελλάδα από πολύ ενωρίς ανέπτυξε επιχειρηματική δράση.

Διετέλεσε επί 8 χρόνια πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ στη δεκαετία του 1980 και για 13 χρόνια πρόεδρος του Σωματείου της Αμμοχώστου Ανόρθωση.

Σε νεαρή ηλικία λίγο πριν την Τουρκική Εισβολή στράφηκε στην ανάπτυξη της περιοχής της Αγίας Νάπας, ιδρύοντας το πρώτο ξενοδοχείο στην περιοχή το γνωστό Nissi Beach πάνω σε χαλίτικη κρατική γη μαζί με τον επιχειρηματία Παύλο Παυλάκη.

Το 1976, το Nissi Beach βρισκόταν σε λειτουργία και ήταν η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα που λειτουργούσε στη χώρα μετά τις μαύρες μέρες της τουρκικής εισβολής και των βομβαρδισμών αλλά και της παράνομης κατοχής των περίφημων ξενοδοχειακών μονάδων του Βαρωσιού και της απώλειας του 80% των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας. Μάλιστα μέχρι και το 1975, στα bungalows του ξενοδοχείου φιλοξενούνταν πρόσφυγες.