ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Παραγκωνισμένα τα άτομα με αυτισμό – Καταγγελίες Κέττηρου

0 02 05 7c0ea3c77d4a7c4aa15215cd8dff56ae00ebf4735633d53e12e971d3b5c834eb 1c6d9b9a2b2b5f Νέα Αμμοχώστου

Απαράδεκτη και προσβλητική για την κοινωνία μας, χαρακτηρίζει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Νίκος Κέττηρος, την πρακτική να τοποθετούνται ενήλικα άτομα με αυτισμό, τα οποία δεν μπορούν για διάφορους λόγους να φροντίσουν οι οικογένειές τους, σε ψυχιατρικές μονάδες ή σε γηροκομεία. Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, είχε συναντήσεις στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου με γονείς παιδιών με αυτισμό, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί.
Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο κύριος Κέττηρος, απέστειλε μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων ερώτηση προς την Αρμόδια Υπουργό Εργασίας, στην οποία αναφέρει:

«Έχω πληροφορηθεί ότι κάποια άτομα με αυτισμό άνω των 21 ετών στην επαρχία Αμμοχώστου που δεν μπορούν να τα φροντίσουν οι γονείς τους καταλήγουν στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ή σε γηροκομεία. Τον Ιούνιο του 2018, αναφέρει ο κύριος Κέττηρος, είχε προκηρυχτεί διαγωνισμός για δημιουργία δέκα κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης, οι οποίες θα φιλοξενούσαν άτομα ΑΜΕΑ.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πού βρίσκεται ο προγραμματισμός για λειτουργία στεγών φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό άνω των 21 ετών σε όλες τις επαρχίες.»

Από τον Ιούνιο του 2018 που έγινε η εξαγγελία, δήλωσε ο κύριος Κέττηρος, δεν έχει δημοσιοποιηθεί τουλάχιστον, καμία πρόοδος για το θέμα γεγονός που όπως είπε, προκαλεί έντονη ανησυχία.
Παράλληλα διαβεβαίωσε τους γονείς των παιδιών με αυτισμό ότι οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ στην Επαρχία Αμμοχώστου είναι στο πλευρό τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα μαζί τους, μέχρι να υπάρξει ικανοποιητική λύση.