ΕΒΕ Αμμοχώστου: Καταδικάζει τα νέα τουρκικά σχέδια

ammochostos ΕΒΕ Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Τα νέα τουρκικά σχέδια για την κατεχόμενη Αμμόχωστο καταδικάζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ΕΒΕ Αμμοχώστου εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις νέες προκλητικές εξαγγελίες και τα νέα σχέδια της τουρκικής πλευράς για την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Οι πρωτοβουλίες που δημοσιοποίησε η τουρκική πλευρά «για δημιουργία ομάδας ειδικών που θα κάνει καταγραφή περιουσιακών στοιχείων και της κατάστασης στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου», δεν αποτελούν τίποτα άλλο, παρά ακόμη μια κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την κατεχόμενη πόλη».

Στα πλαίσια αυτά, προστίθεται «το ΕΒΕΑ συστρατεύεται με τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Δήμου Αμμοχώστου και θα καταγγείλει τις τουρκικές ενέργειες σ’ όλες τις πρεσβείες στην Κύπρο των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ».

Το ΕΒΕΑ επαναλαμβάνει «ότι η μόνη αποδεκτή λύση για την Αμμόχωστο είναι η επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της, κάτι που προβλέπεται και σε σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ