ΕΒΕ Αμμοχώστου προς ΟΗΕ: Βάλτε τέλος στα άνομα σχέδια της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Έντονη καταδίκη των νέων προκλήσεων στο Βαρώσι

varosha AP 2 960x600 1 exclusive

Δημόσια έκκληση στον ΟΗΕ για να παρέμβει, ώστε να θέσει τέλος στα άνομα σχέδια της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, κάνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου.

Με αφορμή τις νέες προκλητικές ενέργειες στην παραλία της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, το Επιμελητήριο, εκφράζει την καταδίκη με τον πιο κατηγορητικό τρόπο και ζητά την άμεση παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών.

Η νέα πρόκληση αποδεικνύει περίτρανα τους πάγιους στόχους της Τουρκίας και του ψευδοκράτους που είναι η μετατροπή της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε τουρκική περιοχή.

Οι εργασίες που άρχισαν αφορούν μια περιοχή έκτασης περίπου 600 μέτρων που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείου King George μέχρι την πολυκατοικία Ωκεάνια.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου θα καταγγείλει τις νέες παράνομες ενέργειες των Τούρκων στον ΟΗΕ, στην Ε. Ένωση και σ’ όλα τα αρμόδια διεθνή βήματα.

Την ίδια ώρα τονίζει ότι οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση του ΟΗΕ για να τηρηθούν επιτέλους από την Τουρκία τα ψηφίσματα του για επιστροφή στην Αμμόχωστο των νομίμων κατοίκων της. Η όποια άλλη ολιγωρία προσφέρει χρόνο στην Τουρκία και στο ψευδοκράτος για να επιβάλλουν τα άνομα σχέδια τους και νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο.

Τέλος, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου απαιτεί από την Κυβέρνηση να λάβει δυναμικά μέτρα πριν τον εποικισμό και την Τουρκοποίηση και της περιφραγμένης πόλης μας.