Γ. Σταυρή: To 2020 η μάχη που δεν δώσαμε το ΄74 για την Αμμόχωστο

Γ. Σταυρή Γιώργος Σταυρή, Δημαρχία Αμμοχώστου

Ο Γιώργος Σταυρή, υποψήφιος δήμαρχος Αμμοχώστου ήταν καλεσμένος χθες στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ.

Ότι έπεται για την Αμμόχωστο το περιμένω να γίνει εντός του 2020, ανέφερε. «Το 2020 είναι η μάχη που δεν δώσαμε τον Αύγουστο του 1974», δήλωσε.

Γι’ αυτό κατεβαίνω ως ανεξάρτητος υποψήφιος και ζητώ από τους ελεύθερους πολίτες της Αμμοχώστου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα μου γιατί αυτό που θα διεξαχθεί είναι η μάχη που ποτέ δεν κάναμε να υπερασπιστούμε την πόλη μας, σημείωσε.

«Η μάχη θα διεξαχθεί όχι στα χαρακώματα, ελπίζω, θα είναι σε διπλωματικές αίθουσες στην διπλωματία αλλά και σε πολύ υψηλά δώματα επίσης και σε δικαστικές αίθουσες», υπογράμμισε.

Ο κ. Σταυρή, υποστήριξε ότι ο χρόνος πλέον δεν μας παίρνει, καθώς έχουν περάσει 45 χρόνια.
Τα μεγάλα μας όπλα όπως ανέφερε, ήταν και είναι το διεθνές δίκαιο, το οποίο δεν χρησιμοποιήσαμε μέχρι σήμερα με τον ορθό τρόπο.

Επίσης, όπως ανέφερε, το μεγαλύτερο όπλο του δήμου είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη προστυχιά που έχει εφευρεθεί το πολυδιαφημιζόμενο σλόγκαν όπως είπε, ότι «δεν επιθυμούμε Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού». Την αντίληψη και την ευθύνη περί τούτου, καταλόγισε στο κεντρικό κράτος, ο κ. Σταυρή.

Ερωτηθείς τι θα κάνει στο ενδεχόμενο που τη Δευτέρα είναι ο νέος δήμαρχος Αμμοχώστου, ανέφερε ότι συγκαλέσει την ίδια μέρα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεταφέροντας του τις ιδέες του και θα το ενδυναμώσει με ένα νέο όργανο το οποίο ονομάζει «Σύγκλητο της Αμμοχώστου».

Η Σύγκλητος της Αμμοχώστου, θα αποτελείται από 80 άτομα κάτοικοι της περίκλειστης περιοχής της πόλης και θα προέρχονται από διάφορες κοινωνικές τάξεις με εξαμηνία θητεία, επαναφέροντας όπως είπε, τους Βαρωσιώτες στο κέντρο των εξελίξεων. Ο κ. Σταυρή, χαρακτήρισε ως αυτοχειρία την επιστροφή των Βαρωσιωτών στην πόλη τους υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι λόγω των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου είχε ως καθηγήτρια του την Κοντολίζα Ράις (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ), όλοι οι συμφοιτητές του δουλεύουν σε διάφορες πρεσβείες στον κόσμο, πόρτες, που μπορεί να χτυπήσει για την Αμμόχωστο.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αμμοχώστου υποστήριξε παράλληλα ότι έχει επαφές και στην Άγκυρα. «Έχω σταλεί αρκετές φορές (σ.σ Άγκυρα) από τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο για θέματα του Αποστόλου Ανδρέα καθώς επίσης και από Προέδρους και Πρωθυπουργούς χωρών για θέματα που δεν μπορώ να κατονομάσω», ανέφερε. Ο κ. Σταυρή, πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα είδε προσωπικά τέσσερις φορές τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μια συνάντηση όπως είπε, στην οποία γινόταν συζήτηση για τον Απόστολο Αντρέα σε ένα τεράστιο γραφείο του Ερντογάν στο παλιό παλάτι στην Κωνσταντινούπολη, έφερε ο Νταβούτογλου (πρώην Τούρκος ΥΠΕΞ) ένα τεράστιο χάρτη της Αμμοχώστου. Η συζήτηση για το Βαρώσι τελείωσε όταν ο Ερντογάν είπε στον ίδιο ότι «Κουραστήκαμε να σας το δίνουμε. Σας το δίνουμε και δεν το παίρνετε». Ο κ. Σταυρή, πρόσθεσε, ότι αυτή είναι η τουρκική θέση. Όμως εδώ που φτάσαμε, πρόκειται περί μάχης καλώντας τους Βαρωσιώτες να ξεχάσουν τα κόμματα και όσα τους χωρίζουν και να θυμηθούν το Βαρώσι που τους ενώνει. Τέλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του από το γεγονός ότι σήμερα θα διεξαχθεί debate τριών υποψηφίων στη Λεμεσό και όχι και των πέντε.

Πηγή: SigmaLive