Γαλανός: “Σχέδιο οριστικής διχοτόμησης πίσω από κίνηση για Βαρώσι”

700ff6dff65a9d703f4a42efa79fba35 Αλέξης Γαλανός, Νέα Αμμοχώστου

“Η κίνηση Οζερσάι για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου είναι προέκταση του τι συμβαίνει με την κυπριακή ΑΟΖ. Είναι μια ευρύτερη κίνηση -τώρα και στη στεριά- προώθησης των τουρκικών σχεδίων οριστικής διχοτόμησης”, δήλωσε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο (51:12) ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

Η δήλωση Αλέξη Γαλανού στο 51.12:

“Αυτό που θα ανέμενε κανείς, θα ήταν κινήσεις από την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών, διότι υποτίθεται ότι την Αμμόχωστο την κρατά ο τουρκικός στρατός και όχι το τουρκικό μόρφωμα. Τα ψηφίσματα 550 και 789 των Ηνωμένων Εθνών μιλούν για παράδοση της πόλης μέσω των Η.Ε. στους νόμιμους κατοίκους”, είπε. Ο κ. Γαλανός εξήγησε πως οι δικές του πληροφορίες ήταν πως, αν ζητούσαν παρέμβαση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα την έδινε.

Με την αναφορά για επιτροπή που θα καταγράψει τα “βακούφικα”, ο κ. Γαλανός είπε πως ουσιαστικά οι Τούρκοι επαναφέρουν το θέμα του ΕΦΚΑΦ. Τον τελευταίο καιρό, όπως είπε, υπάρχει ένας πόλεμος νεύρων με την Αμμόχωστο και μια προσπάθεια διάσπασης των κατοίκων της.

“Η Κυβέρνησή μας πρέπει να αντιδράσει πιο έντονα. Έχουμε εισηγηθεί επανειλημμένα ως δημοτικό Συμβούλιο ότι θα έπρεπε να γίνει προσφυγή στο Σ.Α. του ΟΗΕ και να ζητήσουμε παρέμβαση του Γ.Γ. Η Κυβέρνηση μάς απάντησε ότι έχει σχέδια. Προηγουμένως μάς έλεγε ότι προσπαθούν για μια συνολική λύση και δεν πρέπει να απομονωθεί το ζήτημα της Αμμοχώστου”, εξήγησε.

Πηγή: SigmaLive