Γιώργος Βαρνάβα: Δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Αμμοχώστου

32888477 FBAF 44B0 B79A 20BE6C2077B8 Δήμος Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Σε ανάρτηση που ξεκαθαρίζει το σκηνικό σε σχέση με τη Δημαρχία Αμμοχώστου, προέβη πριν από λίγο ο Γιώργος Βαρνάβα.

Ως γνωστόν το όνομα του κ. Βαρνάβα είχε λεχθεί ως πιθανός εκλεκτός της ΕΔΕΚ, ωστόσο στην ανάρτηση του ξεκαθαρίζει ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δεν τίθεται θέμα δικής του υποψηφιότητας.

«Από την στιγμή την οποία τα πράγματα πήραν την τροπή την οποία έχουμε σήμερα ενώπιον μας δεν τίθεται θέμα δικής μου υποψηφιότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβα.

Αυτούσια η ανάρτηση του κυρίου Βαρνάβα: 

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες,
συναγωνιστές, φίλοι και συμπολίτες επικοινωνούν μαζί μου για το κατά πόσο θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την θέση του Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης μας, της Αμμοχώστου, θα ήθελα να διευκρίνεισω τα εξής.

Μετά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ότι θα έπρεπε να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί κοινά αποδεκτός υποψήφιος με την προοπτική αποφυγής ακόμη και της εκλογικής διαδικασίας, το Κ. Σ. ΕΔΕΚ μετά από συνεννόηση και συναίνεση δική μου, κατέθεσε το όνομα μου ενώπιον των πολιτικών δυνάμεων, πάντοτε με την έννοια της κοινής αποδοχής.

Από την στιγμή την οποία τα πράγματα πήραν την τροπή την οποία έχουμε σήμερα ενώπιον μας δεν τίθεται θέμα δικής μου υποψηφιότητας.

Ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας ως από τόκο της συνεχιζόμενης κατοχής , των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ μας, όπως και των προκλητικων ενεργειών της Τουρκίας στην περικλειστη πόλη των Βαρωσιων, θα έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στείλουν μήνυμα ενότητας επιλέγοντας ένα κοινό υποψήφιο, όποιος και να ήταν αυτός και όλοι μας να σταθούμε δίπλα του διεκδικώντας με μια φωνή την απελευθέρωση της πόλης μας, την εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η πόλη των Βαρωσιων θα πρέπει να αποδοθεί στους νόμιμους κατοίκους της.

Να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας για μια δίκαιη, δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του προβλήματος μας που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της πατρίδας μας, συνεχίζεται με προτεργατες τους ενωμένους Αμμοχωστιανους.

Δεν είμαι ενάντια στο δημοκρατικό δικαίωμα των εκλογών, απλά αυτό απαιτούσε η σημερινή κατάσταση. Την ενότητα μας.

Δυστυχώς αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε και σήμερα έχουμε την εικόνα που όλοι μας γνωρίζουμε. Ο καθένας βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του και ας αποφασίσει.