Η «Χουριέτ» σε οδοιπορικό στα Βαρώσια

Η «Χουριέτ» σε οδοιπορικό στα Βαρώσια με τίτλο «Η ομορφιά των Βαρωσίων και το μέλλον της ΤΔΒΚ»

4F3B5FCD 8DDF 4E62 ADDF C2450E80894B

Με τίτλο «Η ομορφιά των Βαρωσίων και το μέλλον της ΤΔΒΚ» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Χουριέτ» στήλη, διανθισμένη με στοιχεία «κοσμικού ρεπορτάζ», της Χαντέ Φιράτ, όπου αναφέρεται:

«Την περασμένη Κυριακή, περιηγηθήκαμε στα Κλειστά Βαρώσια με τον ‘πρόεδρο’ της ‘ΤΔΒΚ’ Ερσίν Τατάρ και ο Τατάρ έκανε πολύ σημαντικές δηλώσεις. Μετά από αυτό, η ‘Ε/Κ κοινότητα’, τρόπος του λέγειν, ήταν σε αναβρασμό, ο Τύπος ξεσηκώθηκε. Οι δηλώσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη:

Ο Πολίτης, η πιο έγκυρη εφημερίδα της ‘Ε/Κ’ πλευράς, χρησιμοποίησε τη συνέντευξη του Τατάρ στο πρωτοσέλιδο.

* Ο Ιωάννου, ο λεγόμενος δήμαρχος των Βαρωσίων, απάντησε στις παρατηρήσεις του ‘προέδρου’ της ‘ΤΔΒΚ’ Ερσίν Τατάρ ότι «το επόμενο βήμα στα Βαρώσια θα μπορούσε να είναι το άνοιγμα κάποιων δημόσιων κτιρίων» λέγοντας: «Δεν υπάρχει τέλος στις προκλητικές δηλώσεις και δραστηριότητες».

* Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών [sic] Δημήτρης Δημητρίου χρησιμοποίησε τον όρο ‘ψευδοκράτος’ για την ‘ΤΔΒΚ’.

Τι πρέπει να κάνει η ‘ΤΔΒΚ’;

* Υπηρεσίες πωλούνται στην ‘ΤΔΒΚ’. Δύο σημαντικοί τομείς: Ο τουρισμός και η εκπαίδευση, δηλαδή τα πανεπιστήμια.

* Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει πλέον διεθνή. Τα 21 πανεπιστήμια είναι σχεδόν ένα νησί νεολαίας με πάνω από 100.000 φοιτητές. Οι ‘Ε/Κ’ είναι επίσης θυμωμένοι και οργισμένοι με αυτή την κατάσταση. Από τη μια προσπαθούν να ανοίξουν πανεπιστήμια, από την άλλη δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν και προκαλούν την οργάνωση που ιδρύθηκε από Νιγηριανούς στην ‘ΤΔΒΚ’ με τη βοήθεια μυστικών οργανώσεων και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ‘Ε/Κ περιοχή’. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί επειγόντως.

* Υπάρχει σημαντικός αριθμός πολυτελών κατοικιών στην ‘ΤΔΒΚ’, αλλά όπως και στην Τουρκία, η ανάγκη είναι η κοινωνική στέγαση. Μια πρωτοβουλία κοινωνικής στέγασης μπορεί να ξεκινήσει και για την ‘ΤΔΒΚ’.

* Η αναζωογόνηση της ‘ΤΔΒΚ’ εξαρτάται κατά μία έννοια από την έλευση εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια και τα καζίνο στο νησί. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνει μια ρύθμιση σχετικά με την πραγματική φορολογία.

* Ο αριθμός των αδελφών δήμων θα πρέπει να αυξηθεί. Επί του παρόντος, ορισμένοι δήμοι από την Τουρκία είναι αδελφοί δήμοι με ορισμένους δήμους από την ‘ΤΔΒΚ’. Αυτό θα πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις επαρχίες. Η αδελφοσύνη θα πρέπει να μετατραπεί σε υποστήριξη στον τομέα των υπηρεσιών και υποδομών.

* Οι ενεργειακές ανάγκες της ‘ΤΔΒΚ’ καλύπτονται με μαζούτ. Ο κόσμος έχει αλλάξει, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί. Στην ΄’ΤΔΒΚ’, η οποία έχει 12 μήνες ηλιοφάνεια, θα πρέπει να εγκατασταθούν το συντομότερο δυνατό ηλιακοί συλλέκτες και να αποθηκευτεί η ενέργεια με μπαταρίες».

Πηγή: SigmaLive