Οι πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι Αμμοχώστου “ανοίγουν” τα χαρτιά τους

Κοινό όραμα η επιστροφή στην Αμμόχωστο

DSC 9707 scaled exclusive, Δήμος Αμμοχώστου

Ο θάνατος του Αλέξη Γαλανού οδηγεί σε πρόωρο στήσιμο καλπών για τη δημαρχία της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου. Το αμέσως επόμενο διάστημα, άνοιξε η συζήτηση για τη διαδοχή του.

Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για στήριξη κοινής υποψηφιότητας προκειμένου να σταλεί ένα κοινό πολιτικό μήνυμα σε σχέση με την κατεχόμενη πόλη εις απάντηση και των τουρκικών ενεργειών και άνομων σχεδιασμών για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Η προσπάθεια ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου, η πόλη του Ευαγόρα μπήκε σε ρυθμούς εκλογικούς.

Πέντε υποψήφιοι διεκδικούν τη δημαρχία της κατεχόμενης πόλης τους έχοντας κοινό όραμα την επιστροφή στην Αμμόχωστο.

Σίμος Ιωάννου, Νίκος Κάρουλλας, Άνδρέας Λόρδος, Λίνος Παπαγιάννης και Γεώργιος Σταυρή μπαίνουν στη μάχη για τον Δήμο της πόλης του Ευαγόρα, παραθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Οι αναφορές από τα κατεχόμενα περί προσπαθειών μονομερούς ανοίγματος της περίκλειστης πόλης από τις κατοχικές Αρχές έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση στον προσφυγικό κόσμο της Αμμοχώστου. Με την Αμμόχωστο ήταν πάντα αλλιώς.

Η εικόνα της εγκαταλελειμμένης πόλης να προβάλλει ως φάντασμα πίσω από τα συρματοπλέγματα, αποτελούσε μαχαιριά στις ψυχές των κατοίκων της, μα ταυτόχρονα ήταν και το σύμβολο επιστροφής που έτρεφε διαχρονικά την ελπίδα όλων των ξεριζωμένων. Με τον καημό της επιστροφής έφυγε από τη ζωή και ο Αλέξης Γαλανός πριν από ένα μήνα.

Σίμος Ιωάννου: Καταθέτω την ψυχή και τη θέλησή μου

Υπηρέτησε τον Δήμο της Αμμοχώστου ως δημοτικός Σύμβουλος για 26 χρόνια. Δηλώνει ότι καταθέτει την ψυχή του και τη θέλησή του για αγώνα. Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Ποια είναι η πρότασή σας για την Αμμόχωστο και γιατί οι δημότες της κατεχόμενης πόλης να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;
Υπηρέτησα στον Δήμο Αμμοχώστου για 26 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Αντιδήμαρχος. Όλα αυτά τα χρόνια έδωσα όλες μου τις δυνάμεις και εργάστηκα πάντα μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και ενότητας. Βέβαια, ουδέποτε στη ζωή μου το αξίωμα ήταν αυτοσκοπός. Η δημαρχία της Αμμοχώστου, ειδικά αυτή τη στιγμή, δεν είναι καθόλου αξίωμα. Είναι μάλλον ένας μαρτυρικός σταυρός, που τον κουβαλούν όλοι οι συμπολίτες μου καθημερινά για 45 χρόνια. Συναισθανόμενος όμως πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, καταθέτω την ψυχή μου μαζί με όλους τους Αμμοχωστιανούς, όχι για να διεκδικήσω απλά τη δημαρχία, αλλά για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την πόλη μας και τη ζωή μας, που κόπηκε από το 1974 στα δυο.

Πέραν λοιπόν από την ψυχή μου, καταθέτω ενώπιον των συμπολιτών μου, τη θέλησή μου, αλλά και την ετοιμότητά μου να ηγηθώ αυτής της τεράστιας προσπάθειας και του αγώνα που ο λαός της Αμμοχώστου διεξάγει, με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για την Αμμόχωστο, όπως και όλα αυτά τα χρόνια. Για να απαιτήσουμε την άμεση επιστροφή των νόμιμων κατοίκων στα σπίτια τους. Για να κινητοποιηθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά διεθνώς για την εφαρμογή των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο. Για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας που θα συνεπάγεται επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη και το κτίσιμο, μαζί με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, ενός ειρηνικού μέλλοντος.

Γιατί οι Βαρωσιώτες είναι σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες και πώς θα τους πείσετε να το κάνουν;
Είναι γεγονός ότι στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές η συμμετοχή των Αμμοχωστιανών ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, περίπου στο 40%. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος από τους Αμμοχωστιανούς για την πόλη τους. Αντίθετα, υπάρχει μεγάλη αγάπη και μια βαθιά προσωπική σχέση κάθε Βαρωσιώτη με την πόλη του. Οι Βαρωσιώτες είναι δυστυχώς απογοητευμένοι και πικραμένοι. Απογοητευμένοι και πικραμένοι από τις συνεχείς διαψεύσεις και κοροϊδίες. Παρά το γεγονός πως αυτή η απογοήτευση είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη, θεωρώ πως αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι μας να αναζητήσουμε και την τελευταία ικμάδα ελπίδας και να συστρατευτούμε στον αγώνα για επιστροφή.

Γι’ αυτό καλώ όλους τους συνδημότες μου να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες εκλογές της 25ης Αυγούστου. Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες των Βαρωσιωτών, όποια κι αν είναι η επιλογή τους, θα είναι ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι η Αμμόχωστος παραμένει προτεραιότητα στην καρδιά και στο μυαλό μας. Η απογοήτευση πρέπει να γίνει συμμετοχή. Δυναμική συμμετοχή στις εκλογές, αλλά και σε όλη τη δράση του προσφυγικού μας δήμου.

Νίκος Κάρουλλας: Ν’ αποδείξουμε ότι μετρά η Αμμόχωστος

Καλεί τους Αμμοχωστιανούς και να στηρίξουν τη δική του υποψηφιότητα και να βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις για ανατροπή της κατοχής και επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη τους, σημειώνοντας πως όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τον άνεμο ρυθμίζεις τα πανιά. Την υποψηφιότητα του Νίκου Κάρουλλα στηρίζει ο ΔΗΣΥ.

Ποια η πρότασή σας για την Αμμόχωστο και γιατί οι δημότες της κατεχόμενης πόλης να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;
Η δική μου υποψηφιότητα είναι ένα κάλεσμα για να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. Ένα κάλεσμα για να δούμε τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Στην Αμμόχωστο δεν αρμόζει να διορίζεται ένας δήμαρχος. Πρέπει τη δημαρχία Αμμοχώστου να την διεκδικούν. Πρώτο μέλημα είναι λοιπόν να ξυπνήσει αυτό το συναίσθημα της απώλειας και της περηφάνιας γιατί είμαστε Αμμοχωστιανοί.

Πρέπει ο Δήμος Αμμοχώστου, σαν ο μεγαλύτερος κατεχόμενος δήμος, να αγκαλιάσει όλους τους άλλους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες. Πρέπει επίσης να είναι δίπλα και από τους ελεύθερους δήμους και κοινότητες της Αμμοχώστου, σαν ο μητροπολιτικός δήμος. Όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τον άνεμο, ρυθμίζεις τα πανιά.

Μαζί με τους συμπολίτες μου θα είμαστε μπροστά για να ανοίγουμε δρόμους στον διαχωρισμό, να απλώνουμε το χέρι στη συμφιλίωση, να αφουγκραζόμαστε τον ανθρώπινο πόνο, προσκαλώντας και την ηγεσία να μας ακολουθήσει.

Θα προβάλουμε ξανά διεθνώς το θέμα της κατοχής και ταυτόχρονα θα ζητήσουμε τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΕ, με άρωμα και όραμα επανένωσης της πατρίδας μας.

Έχω ένα όραμα, να ζήσω σε μια πατρίδα χωρίς συρματοπλέγματα και οδοφράγματα. Να λέω πατρίδα μου ολόκληρη την Κύπρο από τον Απόστολο Ανδρέα, την Κερύνεια, τη Μόρφου μέχρι την Πάφο. Να μην ξαναπώ ότι κατάγομαι από την Κερύνεια ή το Βαρώσι και τώρα ζω στη Λεμεσό ή στη Λάρνακα. Να παραδώσω στα παιδιά μου μια ολόκληρη πατρίδα, να μπορέσω να ξεπεράσω το τυφλό μίσος και σοφότερος από τα λάθη του παρελθόντος να κάνω όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον σε μια κοινή πατρίδα.

Γιατί οι Βαρωσιώτες είναι σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες και πώς θα τους πείσετε να το κάνουν;
Πρέπει να αποδείξουμε σε ΟΛΟΥΣ ότι η Αμμόχωστος μετρά.

Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Στους συνομιλητές μας, στην Ευρώπη, τα ΗΕ, στους συμπατριώτες μας. Ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς εμάς, ούτε να αποφασίσουν άλλοι για μας.

Ότι για μας δεν υπάρχουν υποκατάστατα. Θα είναι ένα μήνυμα και προς τις δύο πλευρές, ότι εμείς οι Αμμοχωστιανοί παρά τις πάμπολλες φορές που μας έχουν κοροϊδέψει, έχουμε πάντα τις βαλίτσες έτοιμες.

Ίσως το μεγαλύτερο διακύβευμα να είναι η συμμετοχή.

Ανδρέας Λόρδος: Στην πρώτη γραμμή για επιστροφή

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στέλλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης των Αμμοχωστιανών, όπως δηλώνει, τονίζοντας ότι για να πάρουν την πόλη τους από τους Τούρκους θα πρέπει πρώτα να την πάρουν από τα κόμματα.

Ποια η πρότασή σας για την Αμμόχωστο και γιατί οι δημότες της κατεχόμενης πόλης να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;
Κατέρχομαι ως υποψήφιος γιατί τα κόμματα ενέπλεξαν την Αμμόχωστο στους κομματικούς σχεδιασμούς τους, στερώντας μας τις ζωές μας. Το 1976 μας πρόσφεραν την πόλη πίσω με τα φώτα αναμμένα, με τα σπίτια άθικτα, άνευ όρων και υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Αρνηθήκαμε πέντε συνολικά προσφορές, τις δύο χωρίς όρους. Χάσαμε όλες τις ευκαιρίες. Οι Τούρκοι σήμερα μπαίνουν στην πόλη μας, για να δουν τι θα πράξουν χωρίς εμάς. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι η πόλη μας για 45 χρόνια παρέμεινε δούλα των Τούρκων και όμηρος των κομμάτων. Για να πάρουμε την πόλη μας από τους Τούρκους, πρώτα πρέπει να την πάρουμε από τα κόμματα.

Θα ηγηθώ δυναμικά από την πρώτη γραμμή με όλους τους συμπολίτες μας του αγώνα της διεκδίκησης της επιστροφής, τόσο εντός της Κύπρου όσο και στο εξωτερικό, σε στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ, την ΕΕ, την Ελλάδα και με όσες χώρες υποστηρίζουν τον αγώνα μας.

Θα ενεργήσουμε για να παραμεριστεί η απραξία του ΟΗΕ όσον αφορά στην εφαρμογή του Ψηφίσματος 789 της Επιστροφής Εκτός της Περιφραγμένης και μέσω δυναμικής δράσης, με προειδοποίηση 30 ημερών. Ζητούμε απο τον ΟΗΕ να καλέσει τις δυο πλευρές στο τραπέζι, για να σταματήσουμε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σχεδιάζει αυτή το μέλλον μας. Η οικογένειά μου έχει κερδίσει ισως τις μεγαλύτερες αγωγές εναντίον της Τουρκίας. Κατέχω πολυετή πείρα σε τεχνικά θέματα και θα προστατεύσω το ιερό της κάθε κατοικίας από οποιονδήποτε τεχνικο σχεδιασμό ή πολιτική επιβουλή.

Οι επιλογές των κομμάτων έγιναν χωρίς να ερωτηθείτε, πίσω απο κλειστές πόρτες. Κομματικά στελέχη με χρόνια υπηρεσίας δηλώνουν ανεξάρτητοι. Δεν ζητώ να απαρνηθείτε τα κόμματά σας, αλλά να στείλετε τα μηνύματά σας σε αυτά με τη θετική ψήφο σας προς την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης των Αμμοχωστιανών. Τα κόμματα καλούνται να στηρίξουν και αυτά την προτεραιότητα της Αμμοχώστου, που θα είναι και αρχή της λύσης του Κυπριακού.

Γιατί οι Βαρωσιώτες είναι σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες και πώς θα τους πείσετε να το κάνουν;
Η Τουρκία απειλεί να εποικήσει την πόλη μας. Μας λένε ότι εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας. Μας αποκαλούν “οι παλιοί ιδιοκτήτες”, παραπέμποντας σε νέους. Μιλούν για καζίνα σε περιοχές που τώρα έχουν πάνω τα σπίτια μας. Οι περιουσίες μας είναι σε άμεσο κίνδυνο. Οι ηγεσίες μας λένε ότι “οι Τούρκοι μπλοφάρουν”, αλλά οι εφησυχασμοί αυτοί για σαρανταπέντε χρόνια μας έφεραν ώς εδώ σήμερα. Αυτά οφείλουν να αποτελούν τον πλεόν ισχυρό λόγο και αυτά κατέρχομαι για να αντιμετωπίσω.

Με την εκλογή μου θα παραιτηθώ απο όλες τις προσωπικές μου εργασίες και θα εργαστώ νυχθημερόν για να μετατρέψουμε την κομματική εσωστρέφεια εντός του Δήμου Αμμοχώστου σε δημιουργικό κοινό όραμα, με την επιστροφή να αποτελεί τον στόχο της δημαρχίας αυτής.

Λίνος Παπαγιάννης: Επιστροφή ολόκληρης της πόλης

Δηλώνει ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε την επιστροφή ολόκληρης της πόλης της Αμμοχώστου, όπως προβλέπεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι μόνο της περίκλειστης περιοχής. Κατέρχεται ως υποψηφίος του ΕΛΑΜ.

Ποια η πρότασή σας για την Αμμόχωστο και γιατί οι δημότες της κατεχόμενης πόλης να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;
Η Αμμόχωστος είναι η πόλη του πατέρα μου. Είναι η πόλη, που χωρίς να την έζησα, έχω μεγαλώσει μαζί της. Καθημερινά την βλέπω, όμως δεν μπορώ να την επισκεφθώ. Αυτό που εμείς προτείνουμε για την πόλη μας αλλά γενικότερα για την κατεχόμενή μας γη, είναι η διαφοροποίηση της στάσης μας τόσο σε επίπεδο δήμων, αλλά κυριότερα σε επίπεδο διακυβέρνησης της πατρίδας μας.

Το ιδιαίτερο με την πόλη μας είναι ότι τόσο οι αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας όσο και πολλά ψηφίσματα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η Τουρκία πρέπει να επιστρέψει ολόκληρη την πόλη και όχι μόνο την περίκλειστη στους νόμιμους κατοίκους της. Αυτό πρέπει να είναι και το κύριο μας όπλο προς τη διεθνή σκακιέρα. Θέλουμε την πόλη μας να θυμίζει Αμμόχωστο και όχι να επιτρέψουμε στους Τούρκους να συνεχίσουν την αλλοίωση του χαρακτήρα της πόλης, που έχουν διαλύσει ό,τι θυμίζει Ελλάδα και Θρησκεία.

Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι όλοι οι κατεχόμενοί μας δήμοι όπως και οι κοινότητες εξακολουθούν να έχουν πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο οποιοσδήποτε δήμαρχος να ξέχνα αυτούς τους ανθρώπους. Με μια φράση το όραμά μου είναι να επιστρέψουμε στην Αμμόχωστο όπως άλλωστε το δικαιούμαστε και να μπορέσουμε να επαναφέρουμε ολόκληρη την πόλη σαν πραγματική Αμμόχωστο και όχι σε αυτό που ο κατακτητής θέλει να την μετατρέψει.

Γιατί οι Βαρωσιώτες είναι σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες και πώς θα τους πείσετε να το κάνουν;
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για έναν ακόμη λόγο. Το μήνυμα που θα δώσουν οι Βαρωσιώτες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό είναι κρίσιμο, ιδιαίτερα σε αυτό το χρονικό σημείο. Η διαφαινόμενη αποχή μπορεί να δώσει λανθασμένα μηνύματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσουμε αυτά τα μηνύματα στο εξωτερικό. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να είμαι υποψήφιος είναι και αυτός. Θεωρώ ότι είναι και ένα επιπλέον κίνητρο προς τη νέα γενιά και προς όσους διαφωνούν με τις θέσεις των υπολοίπων υποψηφίων για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Γεώργιος Σταυρή: Ο χρόνος είναι ο αντίπαλός μας

Κατέρχεται ξανά ως υποψήφιος δηλώνοντας ότι η πρότασή του είναι η μόνη πλήρης και χωρίς γενικολογίες για την Αμμόχωστο. Υποδεικνύει ότι είναι τεράστιας σημασίας η επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη και σημειώνει ότι ο χρόνος είναι τεράστιος αντίπαλος.

Ποια η πρότασή σας για την Αμμόχωστο και γιατί οι δημότες της κατεχόμενης πόλης να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;
Η πρότασή μου είναι η μόνη πλήρης από τις γενικόλογες των ανθυποψηφίων μου κι εδράζεται στο αναφαίρετο δικαίωμα των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου να συμμετάσχουν ευθέως και ουσιαστικώς στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ των πολιτικών μας και της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας για την επιστροφή στην Πόλη μας που είναι αδιαπραγμάτευτη. Από τις Εκλογές του 2016 είχα κατέλθει στις Εκλογές με την ξεκάθαρη κι ουσιαστική θέση ότι “δεν δεχόμαστε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς!” σχετικά με την Πόλη μας.

Τα ίδια τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο το καταμαρτυρούν. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το συνταγματικό μας σπίτι, αλλά δεν έχει δικαιώματα αποκλειστικότητος στα θέματα της περιουσίας μας και της ευτυχίας μας. Η τραγική πορεία της εκχώρησης του τεράστιου θέματος της επιστροφής στην πόλη μας σε πολιτικούς που απλά δεν διαθέτουν τα ψυχικά κ.λπ. εφόδια για τέτοιες αποφάσεις είναι συνέχεια ένα τεράστιο ρήγμα που μας πάγωσε στον χρόνο. Είναι τεράστιας σημασίας να επιστρέψουν οι νόμιμοι κάτοικοι Αμμοχώστου, αφού ο χρόνος είναι πια ο μεγάλος μας αντίπαλος, όπου αφήσαμε ασυγχώρητα να περάσουν 45 χρόνια χωρίς ποτέ να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για τη Μεγάλη Επιστροφή. Οι γενεές που δημιούργησαν το Βαρώσι φεύγουν…

Διαθέτω κατά τεκμήριον όλες τις απαιτούμενες ακαδημαϊκές γνώσεις υψίστου επιπέδου (Stanford University, USA) και επαφές σε σημαντικά κέντρα αποφάσεων διεθνώς για να μπορέσω να φέρω το δύσκολό μου έργο εις πέρας, αφού ασχολούμαι με το κυπριακό πρόβλημα σε όλες τις εκφάνσεις του για δεκαετίες ως απεσταλμένος Προέδρων, Πρωθυπουργών, Αρχιεπισκόπων, Πατριαρχών κι άλλων μακριά από κάθε δημοσιότητα. Ξέρω ακριβώς ποια πόρτα θα χτυπήσω και ποια όχι…

Γιατί οι Βαρωσιώτες είναι σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες και πώς θα τους πείσετε να το κάνουν;
Αυτές οι εκλογές είναι επίσης ώρα ευθύνης και για τους ίδιους τους δημότες κι είναι ανεπίτρεπτο να επιμένουν να αφήνουν το σημαντικότερο θέμα που τους αφορά ως τοπικό πληθυσμό σε τρίτους, χωρίς αυτοί να συμμετέχουν, και να ελέγχουν διά της ψήφου τους, τους χειρισμούς της κάθε πολιτικής τους ηγεσίας, που πρέπει να υπογραμμίσουμε υπήρξαν τραγικά ανεπαρκείς.

Η σωτηρία της πόλης εξαρτάται τελείως από εμάς τους Βαρωσιώτες με την εμμονή, μαχητικότητα και πείσμα μας να επιστρέψουμε περισσότερο κι από το ίδιο το Κράτος, το οποίο απέδειξε πολλές φορές την ανεπάρκειά του στο θέμα μας για μύριους λόγους. Το σύνθημά μου σ’αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα λέει όλα:

“Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!”. Οι Βαρωσιώτες πρέπει να ψηφίσουν και να δώσουν τη στήριξή τους εμπράκτως ότι μετά από χρόνια απραξίας επιμένουν να είναι παρόντες και να απαιτούν περισσότερα από όλους μας. Η Αχαιών Ακτή μας καλεί να είμαστε παρόντες στην εκλογή νέου δημάρχου. Αχαιοί γρηγορείτε – Όλοι μπορείτε!

Πηγή: Φιλελεύθερος