Καταγράφουμε με τις φωτογραφίες μας την ιστορία της Αμμοχώστου – Εκστρατεία από Δήμο Αμμοχώστου

articleGal 10044 11518 w hr exclusive, Famagusta

O Δήμος Αμμοχώστου σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εγκαινίασε σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, εκστρατεία για την συλλογή φωτογραφιών από την Αμμόχωστο.

Υπό τον τίτλο «ΦΩΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!» η καμπάνια σκοπό έχει την δημιουργία φωτογραφικού αρχείου Αμμοχώστου μέσω του πληθοπορισμού (crowdsourcing).

42114302 1927084977597621 1452730137630998528 n exclusive, Famagusta

Έχει δημιουργηθεί group στην πλατφόρμα του Facebook με τίτλο «ΦΩΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!» όπου τα μέλη θα έχουν την δυνατότητα να αναφορτώσουν (ανεβάσουν) φωτογραφίες από την Αμμόχωστο πριν την Τουρκική εισβολή του 1974.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου, “το φωτογραφικό υλικό που έχουμε όλοι στην κατοχή μας είναι ανεκτίμητης αξίας πλούτος της πόλης μας. Κάθε φωτογραφία έχει την δικιά της μοναδική αξία και η συμβολή του ΤΕΠΑΚ με την τεράστια του τεχνογνωσία θα βοηθήσει καταλυτικά στην δημιουργία ενός αρχείου της ιστορίας της πόλης μας. Με απλά και εύκολα βήματα λοιπόν καταγράφουμε την ιστορία μας μέσω των πολύτιμων φωτογραφιών που ο καθένας από εμάς έχει στην κατοχή του.”

Ανεβάστε τις φωτογραφίες με απλά βήματα:

Βήμα 1: Συνδεόμαστε με το Facebook group «ΦΩΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!»

Βήμα 2: Αναφορτώνουμε (ανεβάζουμε) την φωτογραφία μας

Βήμα 3: Στα σχόλια αναγράφουμε χρήσιμες πληροφορίες όπως:
• ημερομηνία/έτος,
• ονοματεπώνυμα ατόμων που εμφανίζονται στην φωτογραφία,
• τοποθεσία που πάρθηκε η φωτογραφία (π.χ. εκκλησία Αγίας Ζώνης, Σωματείο Ανόρθωσης, Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου, Δημοτική Αγορά, ξενοδοχείο Κωνστάντια, Δισκοθήκη Λαβύρινθος, κ.ό.κ.)
• εκδήλωση (π.χ. Γιορτή του Πορτοκαλιού, Ανθεστήρια, αγώνας Ανόρθωσης – Νέας Σαλαμίνας, κ.ό.κ.)
• άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Ο Δήμος Αμμοχώστου μας προσκαλεί, λοιπόν, σε ένα ταξίδι στον χρόνο, σε μια καταγραφή της λαμπρής ιστορίας της Αμμοχώστου μέσω εικόνων, στην δημιουργία μιας φωτογραφικής κληρονομιάς για τη νέα γενιά των Αμμοχωστιανών, σε ένα έργο που οι παλαιοί θα θυμηθούν και οι νέοι θα μάθουν.

Famagusta.News